Veliki Pep

Guardiola kaže da ga je Dinamo ipak iznenadio: ‘Bila je to velika bitka, zaslužuju veliko poštovanje’

Hina

Reuters

Reuters



Trener Manchester Cityja Pep Guardiola, nakon pobjede 2-0 protiv Dinama u 2. kolu skupine C Lige prvaka, izjavio je da se je hrvatski prvak dobro branio, te da zaslužuje veliko poštovanje.


»Nisam očekivao da će biti toliko povučeni. Dobijali su puno duela i dobro su anticipirali naša proigravanja. Dinamo se je dobro branio, a i kod vodećeg gola njihov branič je bio na lopti. Bila je to velika bitka i Dinamo zaslužuje veliko poštovanje«, izjavio je Guardiola.


City je dominirao u posjedu lopte i Dinamo je teško dolazio pred protivnički kazneni prostor.




»Imali smo veliki posjed lopte i nismo im dopustili da se rastrče. Bilo je nekoliko ubačaja i dugih lopti prema Bruni Petkoviću, koji je vrlo snažan, ali nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola. Mogli smo zabiti i ranije jer smo stvorili dosta prilika, ali bili smo strpljivi«, rekao je Guardiola.


Britanski mediji ocjenjuju kako je ulazak u igru Raheema Sterlinga u 53. minuti bio ključan potez trenera Guardiole. Dinamo se znalački branio sve do 66. minute kada je gol za City postigao Raheem Sterling nakon dodavanja Ryada Mahreza. Za konačnih 2-0 zabio je 19-godišnji Phil Foden nakon kontranapada u petoj minuti sudačke nadoknade.


Guardiola je pohvalio golgeterski instinkt Raheema Sterlinga, ali smatra da je impresivnu partiju pružio veznjak Ilkay Gundogan.


»Gundogan je izvanredan nogometaš, može igrati na različitim pozicijama i mislim da je on jedno od najboljih pojačanja u povijesti kluba«, dodao je trener Cityja.


Neki britanski mediji smatraju, pak, da je španjolski veznjak Rodri, koji je stigao ovog ljeta iz Atletico Madrida, bio najbolji igrač utakmice, i da je on diktirao ritam igre tijekom cijelog susreta.