Osmica za kraj

Gruevski: Odlična polusezona je za nama, ljestvica i brojke sve govore

Denis Frančišković

Jesen podvučena crvenim - Momčad "Grobničana" / Foto Roni BRMALJ

Jesen podvučena crvenim - Momčad "Grobničana" / Foto Roni BRMALJ

Od 45 propustili smo samo sedam bodova, imamo impozantnu gol-razliku 49:11 te prvog i drugog strijelca lige, Dražena Pilčića sa 17 i Domagoja Prtenjaču s 15 golova – ističe Dušan Gruevski



RIJEKA – Nogometaši »Grobničana« još su protiv »uskoka« osigurali naslov najbolje jesenske družine na »zapadu«, a dodatna potvrda stigla je ove subote kad su u zaostaloj utakmici doslovno deklasirali Novljane. Sastav Dušana Gruevskog napustio je Bahalin podarivši čak osam pogodaka »Vinodolu« koji ne pamti takav domaći brodolom. Grobničani su završili polusezonu s tri boda više od »orijentaša«, šest od »uskoka« s 12 pobjeda, dva remija i uz samo jedan poraz. Na Bahalinu je opet proradila napadačka osovina Dražen Pilčić – Domagoj Prtenjača, njih su dvojica zabili čak sedam pogodaka, od čega Domagoj prva četiri!


– Gostovanje na Bahalinu uvijek je teško, a »Vinodol« doma nije izgubio već 12 utakmica. Domaćini su u prvih 15 minuta imali u leđa dosta jak vjetar, ali nakon što smo se navikli na teren, počeli smo zabijati i riješili utakmicu već u prvom poluvremenu – kaže Dušan Gruevski, trener »crvenih« s Mavrinaca. – U nastavku je bura stala što je nama bilo puno bolje jer smo drugo poluvrijeme odigrali zbilja sjajno, zabili pet pogodaka i imali još nekoliko šansi. Moji igrači bili su već glavama na odmoru, ali eto, odigrali su stvarno sjajno, treba im čestitati.


Prvi topnik lige - Dražen Pilčić / Foto Roni BRMALJ


Prvi topnik lige – Dražen Pilčić / Foto Roni BRMALJ





Iza grobničkih igrača stvarno su impresivne brojke ove jeseni. Sve je štimalo, momčad je bila poput dobro podmazanog stroja u svim segmentima.


Mladost


– Prezadovoljan sam polusezonom, od mogućih 45 propustili smo samo sedam bodova. Uz to imamo impozantnu gol-razliku 49:11, imamo prvog i drugog strijelca lige, Dražena Pilčića sa 17 i Domagoja Prtenjaču s 15 golova. Obrana nam je također bila odlična, primila je najmanje, samo 11 pogodaka na čelu s vrlo dobrim Sandrom Srokom. Stvarno krasna polusezona. Dečki su odradili pravi posao, ljestvica sve govori…


Dušan Gruevski / Foto Roni BRMALJ


Dušan Gruevski / Foto Roni BRMALJ



Na Mavrincima su posebno zadovoljni što je momčad uglavnom domaća, ali i dobro izbalansiran spoj iskusnih i mladih igrača koji se sve više nameću.


– Pilčić i Prtenjača prezentirali su svoju kvalitetu, pokazali koliko su rasni strijelci. Momčad nam je dobar spoj mladosti i iskustva i svi su dali svoj obol i stari i mladi. Njih su nam dvojica stvarno donijeli puno bodova, ali sve je to plod momčadske igre i rada. Treba spomenuti i važan doprinos Linića, Poropata, Miculinića… Prezadovljan sam kakvu momčad imam i kako dečki rade. Dobro smo pokriveni u svim dijelovima momčadi, a imamo i širinu klupe. Mladi su se također jako dobro uklopili, Fućak, Matković, Babić… Vukelić i Conjari iza sebe imaju kompletnu seniorsku sezonu, a još uvijek su mladi. Dolaze novi mladi, kadet David Golić imao je prigodu također zaigrati. Sigurno da će u drugom dijelu biti više prigoda i za njega i za druge mlade koji dolaze. To je velika stvar za klub, a raduje da je 90 posto momčadi s Grobnika. I Patrik Gundić, mladi igrač, izvrsno napreduje. Domaća smo momčad i to je zalog za budućnost. Ne treba se bojati za »Grobničan«. Vidi se i rad u omladinskom pogonu. Kvalitetno se radi, pazi na sve, treba stvarno pohvaliti trenere iz našeg pogona, jer dolaze nam već zreli igrači koji na travnjaku daju sve što se od njih očekuje.


Bez imperativa


Uprava dobro prati rezultate prve ekipe. Što bi se reklo, živi se i radi u skladu s mogućnostima.



Zanimljivo, u momčadi igra i jedan policajac, veliki zaljubljenik u nogomet.


– Ivan Egri je inače iz Virovitice, došao je u Rijeku raditi, a igrao je drugu ligu za »Mladost« iz Suhopolja. Kao mladi igrač bio je proglašavan tri godine najboljim mladim igračem regije. S njim smo dobili dodatnu kvalitetu, odličan je igrač što sve više potvrđuje kako se prilagođava našem režimu radu. Njegov dolazak je odličan potez – tvrdi Gruevski.



– Nitko nam ne nameće neke velike imperative. Uprava nas prati, imamo sve što treba. Svatko radi svoj dio posla, nitko ne stvara presing.


»Grobničan« je još uoči prvenstva slovio kao jedan od glavnih favorita. Nastavi li ovim tempom i na proljeće sigurno juri prema novom naslovu prvaka. Pitanje je hoće li se onda priključiti »Opatiji« i »Krku« u višem rangu natjecanja.


– Za viši rang puno se stvari mora poklopiti. Nije da ljudi nisu ambiciozni, nego u »Grobničanu« se radi tako da sve bude u granici klupskih mogućnosti. Ako se neke stvari poklope, »Grobničan« će znati reagirati. Uprava radi realno, ne zalijeće se i zato je »Grobničan« stabilan klub koji ne luta. No, vidjet ćemo, još je puno do kraja, pred nama je maraton od 15 utakmica. A zna se da je proljeće puno teže kada se mnogi bore za ostanak i puno je teže osvajati bodove – zaključuje Gruevski.