Interes s otoka

Glasgow Rangers zainteresiran za osječkog topnika Mirka Marića

Hina

Mirko Marić (Osijek)/Foto PIXSELL

Mirko Marić (Osijek)/Foto PIXSELL



GLASGOW Prema pisanju otočkih medija škotski nogometni velikan Rangers pokazao je veliki interes za napadača Osijeka Mirka Marića (23).


Škoti navode kako je Rangers već nekoliko puta snimao Marića koji je ove sezone zabio 15 golova i vodeći je strijelac Prve HNL zajedno s Jakovom Puljićem iz Rijeke.Škotski Daily Record piše kako bi Marić mogao preseliti na Ibrox za oko četiri milijuna eura odštete.

Marić je u Osijek stigao u kolovozu 2017. iz mađarskog Videotona, a prije toga je bio član Dinama, Lokomotive i Širokog Brijega.


U redovima škotskog velikana, na čijoj klupi sjedi Steven Gerrard, već igraju dva bivša igrača Osijeka. Rangers je prošlog ljeta iz Gradskog vrta doveo Bornu Barišića i Erosa Grezdu, a u lipnju prošle godine za Rangers je potpisao i stoper Slaven Belupa Nikola Katić.




Rangers se trenutačno nalazi na drugom mjestu škotskog prvenstva sa 72 boda, devet manje od vodećeg Celtica.


Prvi strijelac momčadi je Kolumbijac Alfredo Morelos (22) koji je ove sezone u svim natjecanjima zabio 29 golova uz 11 asistencija, a Gerrard u napadu imao i iskusnog Jermaina Defoea (36) koji je stigao na posudbu iz Bournemoutha, te Kylea Laffertyja (31) i Jamiea Murphyja (29).