Trener Milana u neprilici

Gattuso pred otkazom, Inter i Fiorentina mu određuju sudbinu

Hina

Reuters

Reuters

Talijanski mediji navode kako će o njegovoj sudbini odučiti iduće dvije utakmice »Rossonera« – četvrtfinale talijanskog Kupa protiv gradskog suparnika Intera 27. prosinca, te ligaški ogled protiv Fiorentine koji je na rasporedu tri dana kasnije u Firenzi



MILANO Nakon što je u šest nastupa pod njegovim vodstvom Milan upisao samo dvije pobjede, Gennaro Gattuso našao se na rubu otkaza.


Talijanski mediji navode kako će o njegovoj sudbini odučiti iduće dvije utakmice »Rossonera« – četvrtfinale talijanskog Kupa protiv gradskog suparnika Intera 27. prosinca, te ligaški ogled protiv Fiorentine koji je na rasporedu tri dana kasnije u Firenzi.


»Nalazimo se u složenoj situaciji. Navijači prosvjeduju i ne možemo dalje na ovaj način. Međutim, igrači daju sve od sebe i maksimalno se trude,« kazao je Gattuso dodavši: »Ja sam najmanji problem Milana. Da mislim da sam ja jedini krivac odmah bi podnio ostavku.«




Gattuso je na klupi Milana debitirao 3. prosinca u remiju protiv fenjeraša Beneventa (2-2). Potom je u Europskoj ligi izgubio na Rujevici od Rijeke (0-2), u prvenstvu pobijedio Bolognu (2-1), a u Kupu Veronu (3-0). Uslijedila su dva ligaška poraza od Verone (0-3) i Atalante (0-2).


»Jednostavno, ne znamo reagirati kada smo u teškoj situaciji. Zato i kažem da nismo momčad. To nije krivica pojedinaca, jednostavno svi smo krivi. Moramo misliti na sadašnjost, a ona je zaista teška i svi se moramo ujediniti,« zaključio je Gattuso.


Milan se nakon 18 kola Serie A nalazi na tek 11. mjestu sa 24 boda, čak 21 bod manje od lidera Napolija.