Trener Lokomotive

GORAN TOMIĆ: Na Rujevicu se vraća Armada, znamo da nas čeka teška utakmica u paklenoj atmosferi

Ivana Vaupotić

Armada se večeras vraća na sjever i nastavlja s podrškom igrača/Foto Arhiva NL

Armada se večeras vraća na sjever i nastavlja s podrškom igrača/Foto Arhiva NL

Teško je predvidjeti kako će Rijeka izgledati pod novim trenerom. Rožmanu će trebati nekoliko mjeseci da igra poprimi obrise koje želi vidjeti - kaže trener Lokomotive



ZAGREB Za Lokomotivu večerašnje gostovanje kod Rijeke predstavlja treći od četiri uzastopna ogleda s članovima Velike četvorke. Konzultira li se ne tako davna prošlost, društvo s Kajzerice u takvim situacijama u pravilu pruža sasvim pristojne partije i plaća danak neiskustvu. U međuvremenu je trener Goran Tomić dobio pojačanja u prekaljenom napadaču Mariju Budimiru i Sammiru, koji, doduše, još uvijek nije u optimalnom fizičkom stanju. Međutim, kada taj nekadašnji reprezentativac Hrvatske ima loptu u nogama i malo slobodnog prostora, njegovi suigrači znaju da mogu očekivati lucidno proigravanje.


Sammir je svoje nogometno znanje najupečatljivije potvrdio prije šesnaest dana, kada je sa dvije asistencije dao ogroman doprinos u pobjedi nad Osijekom (2:1). No, Dinamo je u prošlom kolu Lokosima nanio najteži poraz u ovoj sezoni (0:4).


– Na Rujevici ćemo vidjeti koliko uspješno smo se oporavili od tog rezultata. Imali smo analizu te utakmice i igračima je ukazano na greške. U tom porazu me najviše naljutio način na koji smo izgubili. Na početku drugog poluvremena smo počeli uspostavljati ravnotežu, a zatim smo primili drugi gol i raspali se – kaže Tomić.





U zadnja dva kola ključni igrač Lokomotive bio je golman Ivo Grbić. A nije tajna da Simon Rožman preferira napadački nogomet.


– Teško je predvidjeti kako će Rijeka izgledati pod novim trenerom. Rožmanu će trebati nekoliko mjeseci da igra poprimi obrise koje želi vidjeti. No, on sa sobom nosi novu energiju, a na Rujevicu se vraćaju i najžešći navijači. Samim time, znamo da nas čeka teška utakmica u paklenoj atmosferi – zaključuje Tomić.