Trener Atalante

GASPERINI: Dobili smo bolnu lekciju od momčadi koja je bila bolja u svemu…

Portal Novilist.hr

GIan Piero Gasperini/Foto REUTERS

GIan Piero Gasperini/Foto REUTERS



MILANO Gian Piero Gasperini nije štedio kritike na igru vlastite momčadi nakon posrtaja u Maksimiru. Trener Atalante pošteno je priznao nakon utakmice da je pobjedila apsolutno bolja momčad u ovom trenutku što i sugerira konačan rezultat.


– Dinamo je bio bolji u svim elementima, bili su agresivniji, igrali su brže i kvalitetnije – govorio je Gasperini. – Mi smo bili ispod svake razine očekivanja i patili smo cijelu utakmicu. Imamo brže i kvalitetnije igrače, ali to se jednostavno nije vidjelo na travnjaku. Dobili smo bolnu lekciju od momčadi koja je bila apsolutno bolja u svemu, posebno u prvom poluvremenu. U nastavku smo bili podjednaki nakon što smo igrače pripremili na nešto drugačiji način igre. Većina naših igrača je bila ispod razine, svidjeli su mi se tek Malinovsky i Pašalić. 


Talijanske kolege posebno su podcrtale katastrofalnu igru u obrani.




– Pronaći ćemo razloge tim propustima i to riješiti. Međutim, u prvom poluvremenu nismo imali samo problema samo u obrani već i u napadu. U nastavku smo ipak dobro reagirali, imali neke prilike koje nismo iskoristili. Glavni problem je u ritmu igre, kada ga spustimo onda ulazimo u probleme. Mi smo ipak momčad koja gaji ofenzivan nogomet put trke i ritma i ako to izostane onda upadamo u probleme – rekao je trener Atalante.