Liga prvaka

Frank de Boer: Ajax dolazi na Maksimir uzeti tri boda

Hina



ZAGREB Za trenera nizozemskog velikana Ajaxa Franka de Boera nema suviše dvojbi uoči sutrašnjeg maksimirskog ogleda protiv Dinama – Ajax je stigao po tri boda koja bi ih ostavila u igri za plasman u drugi krug Lige prvaka, ali i praktički osigurali mjesto u Europskoj ligi.


»Za nas je ovo vrlo važna utakmica, Možda i ključna. Svjesni smo značaja koji ova utakmica ima u borbi za preživljavanje u Europi. U Zagreb smo stigli po tri boda,“ najavio je Ajaxov trener Frank de Boer na novinarskoj konferenciji u Plavom salonu stadiona Maksimir.


Bivši nizozemski reprezentativac i legenda amsterdamskog kluba najavo je napadačku igru svoje momčadi.




„Možda nećemo jurnuti sa šest igrača prema suparničkom golu, no nećemo odustati od naše nogometne igre i vizije,“ dodao je.


De Boera ne brine podatak kako je Ajax već šest utakmica bez pobjede i kako u prva dva kola Lige prvaka nije zabio niti jedan gol.


„U svakoj utakmici idemo po pobjedu. Pokušat ćemo pritisnuti Dinamo i držati ga na njegovoj polovici terena,“ dodao je De Boer, naglasivši kako je vrlo dobro upoznat s kvalitetom sutrašnjeg suparnika.


„Svjesni smo kvalitete koju ima naš suparnik. Dobro smo ga analizirali i pripremili se. Primijetio sam kako Dinamo ima niz kvalitetnih igrača, no došli smo po bodove. U najgorem slučaju zadovoljili bi se i s jednim bodom,“ zaključio je trener četverostrukog europskog prvaka.


Jedna od udarnih igli nizozemskog sastava bit će srpski reprezentativac  Miralem Sulejmani. Za njega ova utakmica ima posebnu važnost. U Zagrebu mu živi pola rodbine s majčine strane, a jučer je postao i otac.


„Na tribinama Maksimira imat ću brojnu podršku članova obitelji. Uvjeren sam kako će se radovati sa mnom. Znamo zašto smo došli u Zagreb i za nas je ovo iznimno važna utakmica u kojoj nemamo pravo na pogrešku.


Sulejmani dobro poznaje igrače Dinama jer je protiv mnogih igrao u susretima mladih reprezentacija Srbije i Hrvatske.


„Znam snagu Dinama i njegove igrače. Badelj je motor ove momčadi, igrali smo međusobno u mlađim reprezentacijama. Očekujem tešku utakmicu, ali i našu pobjedu,“ dodao.Ove sezone je postigao šest golova i prvi je strijelac kluba. Forma mu je u usponu i ‘modra’ obrana neće imati lagan zadatak. „U ovoj utakmici će se možda rješavati sudbina cijele skupine. Ukoliko želimo izboriti plasman u osminu finala nemamo pravo na pogrešku. Moramo dobro otvoriti utakmicu.Sulejmani očekuje Dinamov pritisak u početnim minutama, na što je Ajax spreman.

„Imat ćemo odgovor na njihov pritisak. Spremni smo za uragansko otvaranje domaćina. Neće nam biti lako, no mi nemamo previše izbora ukoliko želimo tri boda,“ kazao je Sulejmani koji je član Ajaxa od 2008. godine kada je stigao iz Heerenveena.