Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Prvi trening Orijenta 1919

foto Fausto Budicin pokrenuo "crvene", stigli Petrović, Šantek i Bogolin, dolazi Črnko

snimio Marko Gracin
snimio Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 8. srpanj 2019. u 20:07 2019-07-08T20:07:00+02:00

Tijekom ovoga tjedna na treninge će dolaziti mladi i daroviti igrači željni dokazivanja koji će prolaziti kroz svjevrsni probni rok. Poput Leona Petrovića (Spal), Kristijana Flege (Opatija) i Jakoba Šprema (Varaždin), koji su odradili prvi trening na Krimeji.

RIJEKA Točno u 18.30 sati trener Orijenta 1919 Fausto Budicin izveo je zajedno sa svojim suradnicima iz obnovljenih svlačionica skupinu od 25 igrača na travnjak koji prema tvrdnjama onih koji već desetljećima svakodnevno pohode Krimeju nikada nije bio u boljem stanju. Predsjednik kluba Saša Matijaš obratio se okupljenim igračima, poželio im puno sreće u novoj sezoni, a Budicin nakon kratko uvodnog govora zakazao početak prvoga treninga kojega je pratilo dosta znatiželjnika i navijača Orijenta 1919.

U odnosu na lanjski kadar prema očekivanjima na prvom treningu nije bilo kapetana Zvonimira Jergovića i veznjaka Ivora Weitzera. Od novih lica stigli su branič Matija Petrović (Kopar; bivši junior Rijeke), potom veznjak Matej Šantek (bivši junior Rijeke kojemu je posljednja adresa Dinamo II), te Anton Baltazar Bogolin, napadač Opatije, koji je također jedan dio svojeg nogometnog odrastanja proveo u omladinskom pogonu Rijeke. Tu priči o dovođenju igrača nije ni približno kraj.

Uskoro se (po povratku prve momčadi Rijeke s priprema iz Slovenije), na treningu Orijenta očekuje skupina darovitih igrača Rijeke koji će igrati na Krimeji kao posuđeni igrači i stjecati neophodno iskustvo. Povrh toga tijekom ovoga tjedna na treninge će dolaziti mladi i daroviti igrači željni dokazivanja koji će prolaziti kroz svjevrsni probni rok. Poput Leona Petrovića (Spal), Kristijana Flege (Opatija) i Jakoba Šprema (Varaždin), koji su odradili prvi trening na Krimeji.

S0807MG5

Ivan Močinić nije se pojavio na prvom treningu na Krimeji. Njegov dolazak očekuje se u srijedu kada bi "crveni" najkasnije trebali početi trenirati u njegovu "dvorištu" - na stadionu na Kantridi. Naime, nogometaši Orijenta 1919 će zbog postavljanja novoga sustava navodnjavanja na svojem travnjaku koristiti stadion pod legendarnim stijenama.

U utorak bi se Krimejčanima trebao priključiti još jedan bivši junior Rijeke, krilni napadač iz Varaždina - Emanuel Črnko.

Trener Fausto Budicin u novu sezonu ulazi s novim stručnim stožerom. Njegova desna ruka više neće biti Dario Knežević (traži se novi pomoćni trener), o vratarima će ubuduće brinuti Ivan Grabovac, a o fizičkoj pripremi Armando Pejnović. Njegov prethodnik Fedor Kulušić otišao je na poziv Davora Lješevića u mladu reprezentaciju Saudijske Arabije. Damjan Jelenić ostaje na svojoj funkciji fizioterapeuta.

S0807MG6

Krimejčani će do početka prvenstva (16. kolovoza gostovanje kod Međimurja) odigrati najmanje sedam prijateljskih utakmica. Prvi ispiti zakazani su 20. srpnja na triangolu u Kopru, četiri dana kasnije slijedi Ilirija na Kantridi, pa 27. srpnja Opatija u Opatiji, 31. srpnja Lučko na Kantridi, 3. kolovoza juniori Rijeke na Rujevici, zatim 9. i 10. kolovoza turnir na Mavrincima koji će ujedno biti i generalka za prvi nastup u  Drugoj HNL.

Prvi trening odradili su: Herman, Popović. Benulić, Čanković, Vidas, Andrić, Žeželj, Fatić, Gerc, Iličić, Fumić, Mohorovičić, Travaglia, Leskur, Monjac, Mioč, Tadejević, Hasičić, Babić, Srzentić, Petrović, Šantek, Petrović, Šprem i Flego.

S0807MG3
Početak priprema Orijenta / snimio Marko Gracin

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.