REALNOST ILI SAMO ŽELJA?

FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ: Povratak u Rijeku? Otvoren sam za sve opcije!

Ivan Volarić

Franko Andrijašević/V. KARUZA

Franko Andrijašević/V. KARUZA

O eventualnom povratku u Rijeku ne znam ništa konkretno. Međutim, i prošle zime me nitko nije kontaktirao, ali sam poslije čuo da su iz Rijeke zvali u Gent i da je bilo nekih razgovora - kaže jedan od ključnih igrača Rijeke u pohodu na naslov prvaka pretprošle sezone



RIJEKA Priča se opet zakotrljala. Doduše, više onako kuloarski nego kroz neke službene kanale, ali tako je bilo i prošle zime pa se ispostavilo da je bilo “vatre tamo gdje se dimilo”. Franko Andrijašević se vraća na Rujevicu? Lijepa pjesma za uši navijača Rijeke. Jedan od ključnih ljudi u pohodu na naslov prvaka pretprošle sezone bi itekako dobro došao treneru Matjažu Keku ovoga ljeta u nastojanjima da se uhvati plasman u skupnu fazu Europske lige. Put će pritom biti puno teži, osim toga Rijeci nedostaje u prijelaznom roku jedan jaki igrački adut koji bi naglasio i tradicionalno visoke ambicije u domaćem prvenstvu. Povrh svega toga ne treba smetnuti s uma da će do 31. kolovoza sigurno biti još nekih igračkih odlazaka i da Franko nije baš najzadovoljniji svojim statusom u Gentu, a svi koji ga malo bolje poznaju dobro znaju da nije igrač za epizodne uloge. Splitski veznjak, svojevremeno stanovnik Kostrene, javio se iz Belgije, gdje je stigao na početak priprema Genta, i eskluzivno za portal Novoga lista otkrio svoje planove. 


–  O eventualnom povratku u Rijeku ne znam ništa konkretno. Međutim, i prošle zime me nitko nije kontaktirao, ali sam poslije čuo da su iz Rijeke zvali u Gent i da je bilo nekih razgovora – govori Andrijašević. – Ne znam je li taj kontakt sada ponovo otvoren i aktualiziran, ali mogu reći da sam ja otvoren za sve opcije. Znate i sami da je meni najbitnije da igram. 


Kod Matjaža Keka bi nema sumnje dobio odgovarajući tretman, no u cijeloj priči najveći problem predstavlja jedna druga stvar. Težak ugovor kojega je Franko prije godinu dana potpisao za Gent, a Rijeka pritom zaradila polovicu od 4,3 milijuna eura koliko je navodno iznosio transfer (preostalih 50 posto pripalo je Dinamu). 




–  Ne znam je li realno očekivati da će se klubovi dogovoriti, može li Rijeka otkupiti moj ugovor… – dodaje Franko, koji navodno u Gentu zarađuje 750 tisuća eura po sezoni.


Prirodno, ne misli se tek tako odreći tako visokih primanja, a teško je očekivati da će ga Gent plaćati da bi igrao negdje drugdje. Rijeka bi trebala preuzeti veći dio njegove plaće, a svi ti iznosi su daleko iznad objektivnih klupskih mogućnosti. Osim ako sve tri strane u toj priči nisu spremne na veliki kompromis…