Vratar Slaven Belupa

FILIPOVIĆ: Rijeka izgleda odlično, ali mi ćemo biti pravi

Ivana Vaupotić

Ivan Filipović/ V. ŽGANEC-ROGULJA/PIXSELL

Ivan Filipović/ V. ŽGANEC-ROGULJA/PIXSELL

 imamo svoje ambicije u utakmici s »Rijekom«. I dalje vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu - kaže vratar Koprivničanaca



KOPRIVNICA Epitet igrača utakmice sa sobom u pravilu nosi i ogromno zadovoljstvo zbog pružene partije i hvalospjeva sa svih strana. Međutim, kada se to dogodi golmanu u ogledu s već otpisanim »Rudešom«, jasno je da razloga za zadovoljstvo baš i nema previše. Realno, nakon remija s fenjerašem u Kranjčevićevoj (1:1) svima u »Slaven Belupu« kakvu-takvu utjehu može pružiti tek saznanje da Ivan Filipović subotnji ogled s »Rijekom« u Koprivnici čeka u vrhunskoj formi. Konkretnije, u drugom dijelu gostovanja kod »Rudeša« taj je 24-godišnji Brođanin imao šest ključnih intervencija, s time da su tri bile čudesne.


– Nakon što smo osvojili po bod kod »Hajduka« i »Lokomotive«, vjerovao sam da ćemo uzeti tri boda u zadnjoj utakmici prije »Rijeke«. Na našu veliku žalost, nismo bili na potrebnoj razini, i zato možemo biti sretni što nismo izgubili od »Rudeša« – objašnjava Filipović.


U prvom dijelu Koprivničanci su imali vodstvo i kontrolu zbivanja na terenu. No, kombinacija ozljeda Stipe Bačelića-Grgića i Roeia Gordane te crvenog kartona Davida Puclina potpuno su promijenili situaciju u drugom dijelu.




– Ako je već bilo suđeno da odigramo ovako slabo poluvrijeme, možda je bolje da smo to ispucali prije subote jer »Rijeka« bi sve to neumoljivo kaznila. Sada trebamo skupiti glave i sabrati se za subotu. S »Rijekom« moramo odigrati pravu mušku utakmicu, da nakon devedeset minuta možemo jedan drugoga pogledati u oči – dodaje Filipović, koji je prošle sezone branio za »Sesvete«.


To, pak, ne znači da su se Koprivničanci uplašili.


– Naravno, imamo svoje ambicije u utakmici s »Rijekom«. I dalje vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu. U zadnja dva tjedna smo odlično parirali »Dinamu« i »Lokomotivi«, i to je ono što nas puni optimizmom. Ova podjela bodova s »Rudešom« nije smak svijeta. Sada moramo što bolje odigrati utakmicu s »Rijekom« koja u zadnja dva mjeseca stvarno izgleda odlično. Bit će to teška utakmica za nas, ali uvjeren sam da ćemo biti pravi – zaključuje Filipović.