Pozdrav iz Viga

FILIP BRADARIĆ: Hajduk će biti još bolji, a Rijeci je veliki hendikep odlazak Darija Župarića

P. N.

Filip Bradarić tijekom predstavljanja u Vigu

Filip Bradarić tijekom predstavljanja u Vigu



SPLIT Bivši igrač Hajduka i Rijeke Filip Bradarić u zimskom prijelaznom roku napustio je Poljud i postao  novi član španjolskog prvoligaša Celte Vigo:


– Sjajno sam primljen od čelnika kluba, stručnog stožera, igrača, navijača koji me prepoznaju na ulici, traže autogram ili da se slikaju sa mnom. Imam osjećaj kao da sam u Celti ne dvadesetak dana, već godinu i više dana. Vjerujem da sam pogodio sa dolaskom u Vigo – kaže Bradarić


U nedjelju je Celta na svom travnjaku pobijedila Sevillu, rezultatom 2:1. Bradarić je na teren ušao u 70. minuti susreta, kod negativnog rezultata za svoju novu momčad. Bolji debi nije mogao poželjeti!




– Ostvarili smo vrlo važnu pobjedu u borbi za prvoligaški opstanak. Sevilla je odlična momčad koja se bori za vrhu tablice, plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. S druge strane naš čeka grčevita borba  za ostankom u La ligi. Svaka pobjeda, svaki bod nam je itekako važan. Uistinu bolji debi nisam mogao poželjeti.


Hajduk je i bez Filipa otvorio sezonu s dvije pobjede.


– Trener Tudor uveo je neke novine koje do sada nismo vidjeli od nikoga u HNL-u. Traži maksimalnu energiju, trku svih igrača koji su na terenu tijekom cijelog susreta. Trebat će vremena da to moji bivši suigrači prihvate u potpunosti. Gledao sam oglede protiv Varaždina i Lokomotive. Odigrali su odično prvo poluvrijeme u dvoboju s “lokosima”, točno ono što od njih traži Tudor. Hajduk je već sada više nego dobar, a bit će još bolji. Rijeka? Tamo sam proveo najljepši dio svoje dosadašnje karijere. Osvojio sam duplu krunu. Bio sam kapetan Rijeke, ušao sam u reprezentaciju. Rijeka ima dobru momčad, nema dvojbe da će im veliki hendikep biti odlazak Župarića koji je bio kamen temeljac zadnjeg reda. Imaju momčad da se zajedno s Hajdukom bore za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka – rekao je bivši kapetan Rijeke i Hajduka.