Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
20. siječnja 2020.
Mundial

Evo kome kladionice daju najveće šanse osvojiti SP u Rusiji, Hrvatska baš i ne kotira dobro kako mislimo

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 1. lipanj 2018. u 18:47 2018-06-01T18:47:00+02:00

 Ekonomisti sa sveučilišta u Innsbrucku objavili su rezultate istraživanja prema kojima je relativno najveća vjerojatnost da će reprezentacjia Brazila osvojiti naslov na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

»Brazil ima najveće šanse za pobjedu – vjerojatnost da će postati svjetskim prvakom je oko 16,6 posto, a slijedi Njemačka s 15,8 posto te Španjolska i Francuska s 12 posto. Najvjerojatniji finale je Brazil-Njemačka«, objavili su ekonomisti s Instituta za matematiku i statistiku Sveučilišta u Innsbrucku Christoph Leitner i Achim Zeileis.

Njihova se analiza zasniva na koeficijentima 26 vodećih kladioničarskih tvrtki u svijetu. U analizu su ušli i podaci o individualnim i privatnim okladama zaključenima na dvije online platforme.

Objedinivši te podatke, znanstvenici su došli do zaključka koji se značajno ne razlikuje od predviđanja mnogih ljubitelja nogometa.

Vodeću četvorku slijede Belgija i Argentina s osam odnosno sedam posto vjerojatnost osvajanja titule, koja je za sve druge sudionike prvenstva znatno manja od pet posto.
Brazilu se u finalu s Njemačkom daju šanse od 50,6 posto, a Njemačkoj 49,4 posto. Statistički najizglednije poluzavršnice su Brazil-Francuska i Njemačka-Španjolska.

Hrvatska je u analizi austrijskih ekonomista na 11. mjestu po vjerojatnosti osvajanja titute svjetskog prvaka.

Najmanje šanse daju se Panami, ispred koje su Saudijska Arabija, Tunis i Iran.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.