Reakcije na divljanje

Englezi o divljanju Torcide: Huliganizam je živ, to ne želimo gledati na stadionu

Hina

REUTERS

REUTERS

Sjena huliganizma i dalje visi nad nogometom. Navijači Hajduka donijeli su boju na ogled s Evertonom pjevajući od prve minute. Međutim, nakon prvog gola počeli su bacati razne predmete zbog čega je utakmica nakratko prekinuta. To nisu scene koje želimo gledati na stadionima,« piše Mirror.



Engleski mediji su nakon utakmice Everton – Hajduk (2-0) više prostora posvetili ponašanju navijača Hajduka, nego igri splitskog sastava, albanska ‘pera’ žale za ispuštenom pobjedom Skenderbega u Maksimiru, dok Austrijanci slave pobjedu bečke Austrije u Osijeku.


Engleski mediji su više prostora posvetili ponašanju navijača Hajduka, nego igri splitskog sastava. Za ‘otočke’ medije pitanje prolaska Evertona u Europsku ligu nije bilo upitno niti prije utakmice i više prostora posvetili su transferu Gylffija Sigurdssona na Goodison Park, divljanju Torcide i mogućem dolasku Diega Coste.


Englezi pišu da su Hajdukovci prvi počeli s ubacivanjem predmeta nakon prvog gola Evertona, dok Torcida tvrdi da su reagirali na provokacije i gađanje s tribine Evertona.»Dobra pobjeda, slaba koncentracija i ružni prizori na tribinama,« naslov je teksta u lokalnom listu Liverpool Echo.

»Everton je ostvario očekivanu pobjedu, a Hajduk srećom nije kaznio propuste u igri domaćeg sastava. Everton ima lijepih 2-0, ali će se u uzvratu na vrućem Poljudu suočiti s ispitom karaktera,« piše Liverpool Echo.




The Guardian navodi kako su navijači Hajduka stvorili više problema nego igrači splitskog sastava.


»Sretan sam s prvim poluvremenom i razočaran s nastavkom utakmice,« kazao je Evertonov menadžer Ronald Koeman.


Mirror piše kako je utakmice na Goodisonu pokazala kako je huliganizam i dalje živ’.


»Sjena huliganizma i dalje visi nad nogometom. Navijači Hajduka donijeli su boju na ogled s Evertonom pjevajući od prve minute. Međutim, nakon prvog gola počeli su bacati razne predmete zbog čega je utakmica nakratko prekinuta. To nisu scene koje želimo gledati na stadionima,« piše Mirror.


Većina albanskih medija žali što Skenderbeg nije izdržao do kraja i uspio upisati pobjedu protiv Dinama. Na koncu je završilo 1-1, a ‘modri’ su izjednačili u sudačkoj nadoknadi.


Jedna minuta do sreće i pobjede dijelila je Skenderbeg od pobjede u Zagrebu, piše Gazeta Telegraf.


»Skenderbeg je u prvoj utakmici pokazao kako nije slučajno u ovom natjecanju. Šestogodišnje iskustvo u Europi učinili su da se ‘Korca’ ne osjeća lošije od velikog protivnika,« dodaje novinar albanskog lista.


»Skenderbegov show u Zagrebu«. Samo je minuta dijelila nogometaše Skendebega od povijesne pobjede,« dodaje Gazeta SOT.


Gazeta Tema piše kako je albanski sastav u Zagrebu oštećen jer je Skenderbegu u 25. minuti poništen regularan pogodak, a gosti su imali prigovora i na pet minuta sudačke nadoknade tijekom koje je Dinamo izjednačio.


»Ljut sam i razočaran. Poništen nam je gol, a pet minuta nadoknade je bilo previše,« kazao je predsjednik kluba Ardian Takaj, dok je trener albanskog sastava Ilir Daja dodao: »Odigrali smo veliku utakmicu i ostvarili smo željeni rezultat. U Elbasanu očekujemo podršku navijača za veliki rezultat,« kazao je Daja.


Austrijski mediji hvale RB Salzburg i bečku Austriju nakon gostujućih pobjeda. Salzburg je u Rumunjskoj pobijedio Viitorul Constantu 3-1, dok je Austrija u Osijeku slavila 2-1.


»Za Austriju i RB Salzburg je Europska liga nadohvat ruke. Austrija je posljednji put dohvatila skupinu Lige prvaka 2013. kada je bila bolja od zagrebačkog Dinama. Sada to može ponoviti i u Europskoj ligi protiv još jednog hrvatskog kluba. Možda je to dobar znak,« piše Kurier dok Die Presse navodi kako bečki klub ne bio smio propustiti priliku koja mu se ukazala.


»Nakon loše početka utakmice Bečani su pronašli igru i bili su nagrađeni. Austrija je uoči uzvrata u sjajnoj poziciji i može početi s opreznim planiranjem nastupa u Europskoj ligi.«


Kleine Zeitung prenosi izjavu trener bečkog sastava Thorstena Finka.


»Bolja smo momčad, ali još nismo ništa postigli,« kazao je Fink.