Nova sezona Primere

Emocijama nabijen susret: Barcelona na Camp Nou pobijedila Real Betis

Hina

Reuters

Reuters



Na otvaranju nove sezone u Primeri Barcelona je na Camp Nou pobijedila Real Betis 2-0.


Bio je to emocijama nabijen susret koji je započeo minutom šutnje u znak sjećanja na žrtve terorističkih napada u Barceloni i Cambrilsu, obalnom gradu jugozapadno od Barcelone. U napadima koji su se dogodili u četvrtak poginulo je 14 osoba, a više od 120 ih je ozlijeđeno.


»No tinc por!« (ne bojim se) zapjevali su gledatelji na stadionu Camp Nou. Na stadionu je bilo 56,480 gledatelj, što je skoro dvostruko manje od njegova kapaciteta. Barcelona na otvaranju sezone redovito ima rasprodan stadion, no očito je prevladao strah među navijačima od mogućih novih napada.


Golove za katalonski sastav zabili su Alin Tosca (36-ag) i Sergi Roberto (39). Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret.S obzirom na situaciju policija je podigla mjere osiguranja, a za dodatno osiguranje pobrinuo se i klub.

»S obzirom na trenutačnu situaciju i porast opasnosti od terorizma, klub je već poduze jače mjere sigurnosti. Pravilo je da se primjenjuju maksimalne moguće mjere, a u izvanrednim situacijama kao što je ova, primjenjuju se mnogo strože,« poručili su iz kluba.


»Nažalost, živimo u svijetu u kojem smo svi potencijalne žrtve i to u svakom trenutku. Međutim, moramo pokazati kako se ne bojimo. Znam da nije lako, ali najbolji način je krenuti naprijed,« kazao je Barcin trener Ernesto Valverde.