Nisu svi isti

Drugačiji od svojih kolega: Engleski reprezentativac studira i uživa u knjizi

Portal Novilist.hr

Fikayo Tomori/Foto REUTERS

Fikayo Tomori/Foto REUTERS

Od učenja Fikayo, inače rođeni Kanađanin, ne odustaje niti tijekom priprema s reprezentacijom



LONDON Dok većina njegovih nogometnih kolega nema ni vremena, ali ni želje za studiranjem, Fikayo Tomori svoje slobodno vrijeme provodi čitajući knjige i skripte za fakultet.


Uoči svojeg prvog nastupa za seniore engleske nogometne reprezentacije, mlada zvijezda Chelseaja progovorila je o svojem odabiru znanja naspram videoigrica kojima se zabavljaju njegovi suigrači.


– Svi u momčadi igraju igrice poput Fortnitea ili Fife, ali ja nisam baš neki “gamer”. Trenutno čitam knjige o poslovanju, a nad knjigom provodim barem osam do deset sati tjedno. Uvijek nastojim čitati što više i naučiti nove stvari jer nikad ne znaš može li mi se dogoditi neka ozljeda, a i nogomet neću igrati vječno – rekao je nogometaš i student menadžmenta.




Od učenja Fikayo, inače rođeni Kanađanin, ne odustaje niti tijekom priprema s reprezentacijom.


– Ovo su mi prvi dani u seniorskoj momčadi pa sam trenutno više fokusiran na nogomet, ali nešto malo slobodnog vremena sam uspio odvojiti i za knjige. Ipak, volim provoditi vrijeme i s prijateljima jer je važno i zabaviti se – naglašava Fikayo (21), koji je igrao za mlađu reprezentaciju Kanade, dok je zbog roditelja imao pravo igranja i za Nigeriju.


Na kraju se ipak odlučio za englesku reprezentaciju za čije se mjesto izborio odličnim igrama u Chelseaju ove sezone. Prošle godine bio je na posudbi u Derby Countyju gdje je proglašen igračem godine.