Mateo Monjac

Dokazali smo da imamo kvalitetu i da je Orijent zasluženo tu gdje jest

Ivan Volarić

Mateo Monjac

Mateo Monjac



RIJEKA Najnovija prvenstvena pobjeda nogometaša Orijenta 1919 na gostovanju u Gradskom vrtu donijela je za sobom još jednu zapaženu partiju Matea Monjca (23). Krilni napadač Krimejčana zabio je rijetko viđeni pogodak iz slobodnjaka, izborio isključenje i asistirao za izjednačujući pogodak. Zapravo, odradio je sve ključne napadačke role svoje momčadi koja je iznenađujuće uvjerljivo nadigrala Osijekove nade.


– U prvom poluvremenu smo igrali malo defanzivnije, pustili smo ih da igraju – secira osječki uspjeh nekadašnji igrač u podmlatku Rijeke, Zavrča, ptujske Drave, Opatije i Nafte iz Lendave. – Osijek II je ipak dobra ekipa, koja se nametnula posjedom, ali imali smo i mi u tom razdoblju dobrih šansi. Nismo ih iskoristili. Oni su poveli, mi poravnali krajem prvoga poluvremena. U nastavku smo promijenili neke stvari u našoj igri i bili smo puno opasniji od njih. Mislim da smo ih totalno izdominirali u drugom poluvremenu, mogli smo po prilikama i puno uvjerljivije slaviti.


Ključan trenutak derbija odigrao se u 55. minuti kada je upravo Monjac svojim bijegom natjerao domaćeg braniča Magdića na start za crveni karton. Iz slobodnoga udarca Monjac je zabio i krasan pogodak za 1:2.




– To ih je dotuklo. Mi smo nakon toga dobro stajali na terenu, čekali na svoje prilike iz kontri. Otvorili se još nekollko prilika… Majstorija iz slobodnjaka? Dosta na treningu vježbam izvođenje slobodnjaka. Sada sam pogodio, mislim da je gol jako lijep. Nagradilo me za dobre igre.


Vjerojatno se ni najveći optimisti među simpatizerima Orijenta 1919 nisu nadali da će njihovi ljubimci nakon 11 kola biti na visokom drugom mjestu.


– Ni mi sami nismo mislili da ćemo biti tako visoko. Dokazali smo da imamo kvalitetu i da smo zasluženo tu gdje jesmo. To pokazujemo svojim igrama, doma i vani. Dobili smo tri utakmice u gostima. Ne može se slučajno dogoditi da pobjeđuješ doma i vani. Povrh svega jedini smo dobili Šibenik, pa direktne konkurente za drugo mjesto Rudeš i Osijek II. Dokazali smo da vrijedimo.


Sjajan niz Krimejčana otvara mnoge slatke misli, priča li se u svlačionici Orijenta 1919 i o prvoligaškim ciljevima?


– To nije do nas igrača. Mi ćemo na terenu pružati najviše što možemo i pokušati izboriti što bolji plasman. O svemu ostalome odlučit će ljudi koji vode klub…


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU