Zaslužena sankcija

Disciplinski sudac reagirao brzo: Soudani kažnjen utakmicom neigranja i ne nastupa u derbiju!

Ivana Vaupotić

Ovakva kazna disciplinskog suca zapravo stavlja stvari na svoje mjesto. Naime, da je Soudaniju pokazan zasluženi crveni karton, ne bi imao pravo nastupa u derbiju s Hajdukom, a ostala bi mu i akumulirana dva žuta kartona iz ranijih utakmica. Sada je, bez obzira na izostanak Pejinove reakcije, sve ostalo tako



Temeljem prijave Gorana Kvalića iz istarskog NK Plomina, Saša Pavličić Bekić, disciplinski sudac MAXT TV Prve lige kaznio je El Arabija Hilala Soudanija zabranom igranja jedne utakmice i s tri tisuće kuna.


Odluka stupa na snagu s danom donošenja, a eventualna žalba Dinama, neće ništa promijeniti, jer članak 152. jasno kaže da žalba na odluku o kazni zabrane igranja, ne odgađa izvršenje. To, pak, znači, da Soudani nema pravo nastupa na subotnjem derbiju s Hajdukom na stadionu Maksimir.


Kompletna hrvatska sportska javnost zna da Alžirčevo udaranje Luke Capana u prekidu igre na utakmici “Lokomotive” i “Dinama” (1:2) nije sankcionirano. Štoviše glavni sudac Tihomir Pejin samo ga je usmeno upozorio, iako je prema promjenama Pravilima nogometne igre za ovu sezonu, morao izvaditi crveni karton.




Ovakva kazna disciplinskog suca zapravo stavlja stvari na svoje mjesto. Naime, da je Soudaniju pokazan zasluženi crveni karton, ne bi imao pravo nastupa u derbiju s Hajdukom, a ostala bi mu i akumulirana dva žuta kartona iz ranijih utakmica. Sada je, bez obzira na izostanak Pejinove reakcije, sve ostalo tako.


To znači da Alžirca samo jedan žuti karton dijeli od jedne utakmice neigranja.