Branko Laljak

Direktor zaprešićkog Intera: Stimulacije sa strane nas ne zanimaju, niti bismo ih prihvatili

Ivana Vaupotić

Ne trebaju im stimulansi – Branko Laljak, FOTO:  Ž. BAŠIĆ/PIXSELL

Ne trebaju im stimulansi – Branko Laljak, FOTO: Ž. BAŠIĆ/PIXSELL

Pobjeda protiv Rijeke ili Dinama je izazov do neba za naše dečke, a vjerujem da imamo dovoljno snage i znanja zakomplicirati prvenstvo, ili ga možda napraviti izvjesnijim – kaže direktor »Intera« Branko Laljak



ZAPREŠIĆ Nije baš nikakva tajna da akteri u svakom sportu dosta često vjeruju da cilj opravdava sredstvo, pa čak i ako nisu izravno uključeni u neki dvoboj.


Uostalom, u povijesti nogometa spominje se puno slučajeva u kojima je jedna momčad novcem premirala drugu za pobjedu nad izravnim suparnikom. Tako se nagađa da su uoči zloglasnog zadnjeg kola sezone 1998./99. odgovorni iz Maksimirske 128 igračima »Osijeka« obećali novčanu nagradu ako ostanu neporaženi na Kantridi.


Slična priča sada se ponavlja uoči gostovanja »Rijeke« u Zaprešiću.  




– Nitko iz »Dinama« nam se nije javljao, niti smo dobili takvu ponudu. Osim toga, mi to ne bismo ni prihvatili – kaže direktor »Intera« Branko Laljak.


Iako se ne radi o nečemu što nije dopušteno, Zaprešićani kategorički odbijaju svaku primisao o prihvaćanju takve vrste stimulacije.  


– Ne, apsolutno ne. Stimulacije sa strane nas ne zanimaju, na tu temu ne bismo razgovarali ni sa kim. Naši dečki igraju za sebe i »Inter«. Drugi nas ne zanimaju – dodaje prvi operativac zaprešićkog prvoligaša.


 Držeći se na tragu svega izrečenog, Laljak u prvi plan gura sportske motive.  


– Nalazimo se u komfornoj situaciji. Daleko smo od zone ispadanja, a to znači da naši dečki sada mogu igrati bez imperativa i pritiska. Ovo proljeće im je prilika da se pokažu u punom sjaju – zaključuje Laljak.