Pouzdani stoper riječkog prvoligaša

Dino Drpić: Momčad “Rijeke” vrijedi više od borbe za ostanak u ligi

Ivan Volarić

Možemo napraviti klik u pozitivnom smislu. Treba u Vinkovcima biti pametan, dosta smo dobili s Bošnjakom u napadu. Sada situacija u momčadi nije onakva kakva je bila prije dva, tri kola – kaže Drpić



Nogometaši »Rijeke« umjesto na travnjaku Valbrune jučerašnje sunčano rovinjsko jutro iskoristili su za rad u hotelskom fitnes centru. Dvije grupe po 45 minuta. Ona sastavljena od mlađih igrača krenula je s treningom u 9.30 sati, a uvjetno rečeno stariji igrači počeli su s radom otprilike 45 minuta kasnije. Red vježbi snage, red istezanja pod nadzorom stručnoga stožera na terasi ispred teretane luksuznog hotela Lone, o kojem svi u riječkim redovima govore s biranim riječima. 


    – Meni osobno ne pada teško karantena, uostalom pogledajte u kojem ambijentu smo smješteni. Mislim da nam to može samo koristiti. Prošao sam puno toga, bio sam dosta po svijetu, ali ne sjećam se kada sam bio u boljem hotelu od ovoga. Mislim da je stvarno u pitanju jedna visoka razina – govorio je nakon jutarnjeg treninga Dino Drpić, jedan od dvojice posljednjepristiglih pojačanja i jedan od rijetkih prvotimaca »Rijeke« koji je zakoračio u četvrto desetljeće života. »Dijete« »Dinama« skrasilo se, barem privremeno, na Kantridi, a svoju najbolju partiju u »bijelom« dresu odigrao je baš protiv »modrih«. 


    – Ta utakmica i taj bod nam je značio dosta jer smo vidjeli da protiv jedne prave ekipe možemo odigrati na pravoj razini. Šteta što smo primili gol pet minuta prije kraja, jer da smo uzeli tri boda, sigurno bi bilo puno bolje. 


   Nije bilo svejedno




Kako ste doživjeli primljeni pogodak najbolje ilustrira fotografija objavljena u našem listu. Lisjak kleči na koljenima, Krstanović odnosi loptu iz mreže, a vi s grčem na licu gestikulirate u nepoznatom smjeru. Kome je bila namijenjena ta ljutita grimasa?


    – Sigurno da je bila prisutna nervoza i ja, kao i vjerujem svi ostali u toj utakmici, htio sam dati maksimum bez obzira na tjelesnu pripremu koja trenutačno nije na najvišoj razini. Normalno da mi je par minuta prije kraja bilo krivo što smo primili gol tako kako smo ga primili. 


    Prvi put u karijeri igrali ste protiv »Dinama«?


    – Proveo sam jako puno godina u »Dinamu«, prošao jako puno dobrih stvari, ali i nekih malo lošijih. Ja sam profesionalac, želio sam odigrati utakmicu na najbolji mogući način za onaj klub za kojega u tom trenutku igram, ali moram priznati da mi u prvih mah u tunelu nije bilo svejedno. 


    Navijači su vas na Kantridi dočekali s dosta skepse, međutim kod mnogih ste zaradili respekt zahvaljujući svojim dobrim partijama u posljednje vrijeme?


    – Uvijek ima ovakvih i onakvih komentara. Poznajem sebe jako dobro i svjestan sam svojih kvaliteta, svjestan sam i činjenice da nisam fizički pripremljen onako kako bih trebao biti. Međutim, isto tako mislim da ću iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje.   


Moramo zapeti


Kako gledate na rasplet u preostala tri kola. Sve se zna, »Rijekin« raspored, »Interov« raspored…?


    – Iskreno ne znam s kim »Inter« igra do kraja, ali znam s kim mi igramo. Moramo zapeti i dati više od svojih nekih trenutačnih realnih mogućnosti da dobijemo utakmicu u Vinkovcima, a onda ćemo lakše disati. 


    Zvuči hrabro, posebno ako se zna da je »Rijeka« ovoga proljeća dobila samo jednu utakmicu ne računa li se varaždinska pobjeda dobivena administrativnim putem?


    – Mislim da možemo napraviti klik u pozitivnom smislu. Trebamo se samo vratiti na utakmicu protiv »Dinama« i biti kompaktni kao u toj utakmici, a bez obzira na to što će mnogi reći kako smo se mi u toj utakmici samo branili, da smo bili u bloku. Pa zar smo trebali napasti prvaka države? Treba u Vinkovcima biti pametan, dosta smo dobili s Bošnjakom u napadu. Sigurno da sada situacija u momčadi nije onakva kakva je bila prije dva, tri kola. 


    Dogovorili ste suradnju s »Rijekom« do ljeta, što nakon toga?


    – Nemam neke posebne planove za ljeto. Već sam više puta istaknuo da mi se bilo važno vratiti i igrati, a normalno je da kada počneš igrati da odmah postaješ zanimljiv onima koji su mislili da si gotov kao igrač. Stvarno ne znam, vidjet ću što će se događati idućih mjeseci i onda povući neki pametan potez – zaključio je Drpić.


 Dovoljno dugo ste s ovom momčadi da možete procijeniti njezine kvalitete. Je li ovoj momčadi »Rijeke« mjesto u borbi za opstanak?


    – Mislim da to nije realna slika ova ekipe – tvrdi Dino. – »Rijeka« trenutačno ima problem, a to će kasnije biti veliki plus, da u svojim redovima ima puno mladih igrača koji se malo teže nose s ovakvim pritiskom, pogotovo sada na kraju kada je u pitanju spašavanje prvoligaškog statusa. Sigurno da bi po svojoj kvaliteti ova momčad trebala biti bolje plasirana nego što je trenutačno, ali svoje je učinilo i pomanjkanje egzekutora, pravoga golgetera jer teško se oslanjati na golove iz prekida. Bez golova nema ni pobjeda.