Zov milijuna

Dinamo u Trondheimu hvata Ligu prvaka: ‘Čeka nas puno posla, ali momčad je u formi’

Marko Cvijanović

Foto Josip Regović / PIXSELL

Foto Josip Regović / PIXSELL

Momčad pokazuje dobru formu, neće biti previše potreba za promjenama. Međutim, vidjet ćemo sve, čeka nas još jedan trening i posljednje pripreme za utakmicu - tvrdi trener Dinama Nenad Bjelica



ZAGREB – Nogometaši Dinama stigli su jučer u Trondheim gdje ih večeras od 21 sat protiv Rosenborga očekuje uzvratna utakmica play-offa Lige prvaka. Uoči leta prema Norveškoj trener »modrih« Nenad Bjelica bio je pun optimizma.


– Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to ne znači ništa. Čeka nas još puno posla, ali vjerujem da ćemo ponoviti posao iz barem jedne od dviju zadnjih europskih utakmica. Hoće li to biti Budimpešta ili Zagreb od prošle srijede, vidjet ćemo. Ako u tome uspijemo, šanse za prolazak u skupine Lige prvaka bit će nam vrlo velike – rekao je Bjelica, koji tvrdi da mu ne bi pretjerano smetalo niti da je Dinamo protekle nedjelje morao igrati prvenstvenu utakmicu s Rijekom koja je odgođena zbog europskih obaveza »modrih« i »bijelih«.


– Imali smo jednu prijateljsku utakmicu za igrače koji nisu u pravom natjecateljskom ritmu tako da se svejedno igralo. Da je bilo HNL-a, opet bih izrotirao svih jedanaest igrača, tako da bi bilo pritiska samo za mene kao trenera, igrači to ne bi osjetili. Bjelica nema razloga mijenjati momčad koja pobjeđuje u Europi.




– Momčad pokazuje dobru formu, neće biti previše potreba za promjenama. Međutim, vidjet ćemo sve, čeka nas još jedan trening i posljednje pripreme za utakmicu. Pogledali smo Rosenborg i u njihovom prvenstvu, znamo ih. Dobri su na krilima, imaju neugodnog centarfora, a i dva ofenzivca iz druge linije mogu biti jako neugodna.


Ipak, ne očekujem da će nešto previše mijenjati u odnosu na prvu utakmicu – istaknuo je trener Dinama. Prvi napadač Dinama Bruno Petković očekuje vrlo sličnu utakmicu onoj u Maksimiru prošlog tjedna.


– Ne vjerujem da nas čeka nešto bitno drugačija utakmica od zagrebačke. Norvežani imaju imperativ postizanja minimalno dva pogotka. Znamo da će stisnuti od početka i pokušati ostvariti to što im treba, ali vjerujem da ćemo ponoviti odrađeno iz Zagreba. Igramo na pobjedu, jer drukčije i ne znamo. Nismo nikad negdje išli odigrati na neodlučeno, tako će biti i u utorak – rekao je Petković.


Amer Gojak obećaje da će momčad u Trondheimu prirediti puno radosti navijačima koji čekaju još jednu sezonu svojih ljubimaca u Ligi prvaka.


– Ovaj grad i navijači zaslužuju gledati Ligu prvaka i to ćemo im se potruditi dovesti. Jedva čekamo utakmicu. Stigli smo u Norvešku s mišlju kao da je prva utakmica završila 0:0. Dobro smo se pripremili, trener Bjelica nam je ukazao na sve što nas tamo čeka. Spremni smo – kaže Gojak.


Na sinoćnjoj konferenciji za novinare u Trondheimu Bjelica je poručio da silno vjeruje svojim igračima.


– Važno je što nismo primili gol u prvoj utakmici gol, ali protiv Ferencvarosa smo ga primili pa smo u uzvratu bili bolji. Vjerujem da ćemo na terenu pokazati da smo bolja momčad – rekao je Bjelica dok je Nikola Moro negirao bilo kakav umor.


– Utakmica u Maksimiru nije bila fizički naporna, jer nas je nosilo 25 tisuća ljudi i tad nemate pravo na umor. Sad ćemo igrati za sve njih, za naše obitelji, za sve koji su tada bili na stadionu. Imali smo i pauzu u prvenstvu, nemamo pravo ni razloga pričati o umoru.


A kad su ga pitali razmišljaju li već igrači Dinama o Ligi prvaka, opet se ubacio Bjelica:


– Ne! Ono što mi radimo s našim igračima jest da imaju fokus na teren. Bio sam ja već u Ligi prvaka, bio je i Nikola, nije to nama ništa novo. To je naša želja, to bi bio bonus, ali time se ne opterećujemo – zaključio je trener »modrih«.