Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 3
Sutra: 8° 8° 3
19. siječnja 2020.
Izvršni odbor

Dinamo odbio zahtjev za članstvom Šimiću, Bišćanu, Mariću

Novi list arhiva
Novi list arhiva
Autor:
Objavljeno: 31. ožujak 2014. u 23:09 2014-03-31T23:09:36+02:00

Šimić, Bišćan, Šokota i Marić nedavno su izjavili da u Dinamu vlada sukob interesa, netransparentnost i primitivizam, te da je za sve to odgovorno aktualno vodstvo kluba na čelu sa Zdravkom Mamićem

ZAGREB Izvršni odbor Dinama danas je osudio medijske istupe četvorice bivših nogometaša zagrebačkog kluba, Igora Bišćana, Silvija Marića, Darija Šimića i Tome Šokote, te odbio njihov zahtjev za članstvom u klubu.
Također, nakon izgreda na nedavnom derbiju Hajduka i Dinama, te odluke Hajduka kojom se zabranjuje izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću dolazak na Poljud, Izvršni odbor odlučio je da čelnici Dinama više neće dolaziti na Poljud na utakmice.

Šimić, Bišćan, Šokota i Marić nedavno su izjavili da u Dinamu vlada sukob interesa, netransparentnost i primitivizam, te da je za sve to odgovorno aktualno vodstvo kluba na čelu sa Zdravkom Mamićem.

Istaknuli su da je njihov cilj povratak navijača na tribine i transparentnog rada u Dinamu, te demokratski izbori za vodstvo kluba po načelu "jedan član - jedan glas".

"U svojim javnim nastupima tako su opetovano iznijeli mnoštvo neistina i uvreda na račun funkcioniranja kluba, njegovih tijela i vodećih ljudi. Pozivanjem na ulične nemire, lažnim podacima, pritiskom na državna tijela i hajkom na tijela kluba rade na rušenju najuspješnijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj. Ovaj IO i NO sigurno neće podleći pritiscima ulice, kao niti pritiscima plasiranim kroz medije. Uvijek ćemo postupati po svojoj savjesti i zakonskim propisima, a za sve naše nekadašnje igrače vrata kluba su uvijek bila i bit će otvorena, ali samo kroz legalna tijela", kaže se među ostalim u priopćenju sa sjednice Izvršnog odbora Dinama, te se dodaje da IO odbija zahtjev za članstvom Dariju Šimiću, Silviju Mariću i Igoru Bišćanu, dok Tomislav Šokota nije niti podnio zahtjev.

Zbog izgreda na nedavnom derbiju Hajduka i Dinama, kada se Zdravko Mamić u počasnoj loži Poljuda sukobio s jednim članom NO Hajduka i Hajdukovom legendom Ivom Begom, Hajduk je zabranio Zdravku Mamiću dolazak na Poljud.

Zbog toga je Izvršni odbor Dinama danas odlučio da čelnici "modrih" više neće dolaziti u Poljud na utakmice "sve dok se umjetno izazvana spirala mržnje i netolerancije ne prekine".

"Izvršni predsjednik Zdravko Mamić nikoga nije napao, nego su na njega fizički nasrnula dvojica Hajdukovih uzvanika koji su to javno priznali i čak se time ponose. Užasnuti smo napadom na našu delegaciju na Poljudu, a još više činjenicom da se neistinama i manipulacijama žrtva pretvara u napadača. Iracionalna i gotovo patološka netrpeljivost kojoj su u svečanoj Hajdukovoj loži izloženi zagrebački gosti, pa čak i oni koji su rođeni Dalmatinci, eskalira iz godine u godinu. Zato od sada niti jedan član Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora, te ostalih tijela Dinama neće više pratiti utakmice kao gost Hajduka iz tzv. svečane lože", navodi se među ostalim u priopćenju sa sjednice Izvršnog odbora Dinama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.