Prvaci prije Uskrsa

Dinamo bi već ove subote mogao proslavili naslov prvaka

Ivan Volarić

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Da bi taj scenarij zaživio, Dinamo mora osvojiti tri boda na gostovanju kod Istre 1961, uz uvjet da nakon toga Inter napusti Rujevicu neporažen. U tom će slučaju razlika između prvog i drugog na tablici HT Prve lige iznositi 22 boda sedam kola prije kraja prvenstva



ZAGREB Teorija kaže da bi već ove subote Dinamo mogao i teoretski osvojiti novi naslov prvaka. Štoviše, postoji sasvim realna mogućnost da modri ansambl taj trenutak dočeka na području Rijeke ili Primorsko-goranske županije.


Da bi taj scenarij zaživio, Dinamo mora osvojiti tri boda na gostovanju kod Istre 1961, uz uvjet da nakon toga Inter napusti Rujevicu neporažen. U tom će slučaju razlika između prvog i drugog na tablici HT Prve lige iznositi 22 boda sedam kola prije kraja prvenstva.


Budući da utakmica u Puli počinje u 16.30 sati, a Riječani i Zaprešićani na teren izlaze u 19 sati, lako je moguće da će modri autobus u tom trenutku biti blizu navedenog područja. Naravno, samo u slučaju da Rijeka ne uspije savladati svog suparnika u skorašnjem polufinalu Kupa.




– Kada se u obzir uzme bodovna prednost, jasno je da bi se trebalo dogoditi veliko čudo da ove sezone ne budemo prvaci. Međutim, mi uopće ne razmišljamo o tome niti nas zanima kolika je razlika između nas i drugog na ljestvici – poručuje Nenad Bjelica, kojem bi to bio prvi naslov prvaka u trenerskoj karijeri.


Doduše, maksimirski šef struke lani je debitirao na modroj klupi u zadnjem kolu, kada je Dinamo na svom terenu pobijedio Inter i i osvojio prvo mjesto. No, tada je svoju zlatnu medalju korektno proslijedio svom prethodniku Mariju Cvitanoviću, smatrajući da su njegove zasluge za taj trofej minimalne. Danas je situacija drugačija jer kompletna sezona nosi Bjeličin potpis.


Nije na odmet podsjetiti da je u proteklih deset mjeseci pod njegovim vodstvom Dinamo uknjižio fantastične rezultate. Pod okriljem HT Prve lige modri ansambl dominira od početka sezone, a međunarodni nastupi donijeli su osminu finala Europske lige, i to nakon skoro pola stoljeća čekanja na pravi rezultat u klupskim natjecanjima koja vodi UEFA.


– Maksimalno ozbiljno pristupamo svakoj utakmici i želimo nizati pobjede, a tako će biti i u Puli. Još uvijek nismo na perfektnoj razini i zato moramo koristiti svaku novu utakmicu da budemo još bolji – dodaje Bjelica.


Kada je u pitanju igrački kadar, upitan je tek nastu Lovre Majera koji je na gostovanju kod Rudeša, u prošlom kolu, dobio udarac u koljeno. Arijan Ademi vratio se nakon ozljede i na toj utakmici je odigrao svih devedeset minuta, a Iyayi Atiemwen također je opet u konkurenciji za momčad. To, pak, znači da Bjelica za dvoboj s Istrom 1961 na raspolaganju ima sve igrače, osim oporavljenika Izeta Hajrovića i Marina Leovca, koji će, kako tvrde u Maksimirskoj 128, vrlo brzo biti na raspolaganju.