Ništa od Rijeke

Dinamo Kijev želi dovesti Argentinca Ramona Miereza iz Istre 1961

Ivan Cerovac

Argentinac Mierez napušta Pulu/Foto Arhiva Glas Istre

Argentinac Mierez napušta Pulu/Foto Arhiva Glas Istre

U pulski je klub stiglo nekoliko upita za potentnog argentinskog napadača, a među njima je i nekoliko iz renomiranih europskih klubova. Jedan od klubova koji su se intenzivno raspitivali za Miereza je i moćni kijevski Dinamo. A kad klubovi takve moći krenu po igrača iz HNL-a, epilog je jasan



PULA Trebao je ovo za Istru 1961 biti tek dopunski prijelazni rok, a ispast će glavni prijelazni rok! Uoči odlaska na zimsku stanku trener Krunoslav Rendulić očekivao je da će po povratku na »Drosinu« imati glavninu igrača iz jesenskog dijela, uz ciljano dovedena pojačanja na pozicijama stopera, defanzivnog i ofenzivnog veznog te krila. No, po svemu sudeći došlo je do obrata u promišljanju prijelaznog roka »zeleno-žutih«. Što znači da bi Rendulić do starta medulinskog pripremnog turnira »Arena Cup« na kojem će im suparnici biti zaprešićki Inter (17. siječnja), poljski prvoligaš Zaglebie (20. siječnja), srpski drugoligaš Žarkovo (23. siječnja) te suparnik u borbi za plasman (26. ili 27. siječnja), mogao imati sasvim novu momčad.


Ramon Mierez je ove jeseni pokazao da je »pravi igrač«. Igrač koji stvara razliku na terenu. Bilo golovima, bilo asistencijama, bilo učinkovitim presingom, zbog čega je postao prava noćna mora za suparničke obrane. Nažalost, Mierez je »zvijer« na travnjaku, ali i neiskusan mladić vrlo podležan utjecajima sa strane, posebno od menadžera, izvan travnjaka. Nije to nova priča. Nakon serije golova i odličnih nastupa menadžer mladog Argentinca krenuo je u lov na novi, bogatiji klub za svog igrača i počele su »igrice«.


Prvo je Mierez »preskočio« utakmicu s Rudešom, a potom je prema klubu odaslao signale kako bi rado promijenio sredinu. I doista, u pulski je klub stiglo nekoliko upita za potentnog napadača, a među njima je i nekoliko iz renomiranih europskih klubova. Jedan od klubova koji su se intenzivno raspitivali za Miereza je i moćni kijevski Dinamo. A kad klubovi takve moći krenu po igrača iz HNL-a, epilog je jasan. Istra 1961 pokušat će to maksimalno kapitalizirati, iako je riječ o posuđenom igraču argentinskog Tigrea, podebljati proračun i usput poslati jasnu poruku ostalim igračima. Ako se Mierez iz Pule proda u Kijev ili neku drugu sličnu destinaciju, to će ujedno značiti i da se iz Istre 1961 može ostvariti unosan transfer. Što znači da će s tim saznanjem i dolazak novih igrača biti kudikamo lakše realiziran.