Nesuđeni kandidat

Dario Šimić: ‘Nisam izgubio utakmicu za HNS; jer do nje nije niti došlo’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Kod izbora za predsjednika FIFA-e je potrebno prikupiti pet potpisa nacionalnih saveza, a Fifa ima 211 članica. Za HNS je trebalo sakupiti devet potpisa od 21 županije,« kazao je Šimić



Predsjednik Hrvatske udruge Nogometni sindikat i član Skupštine HNS-a Dario Šimić istaknuo je kako nije izgubio utrku za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) jer do nje nije niti došlo.


Bivši hrvatski reprezentativac se pokušao kandidirati za predsjednika HNS-a, ali nije uspio prikupiti dovoljan broj potpisa Županijskih nogometnih saveza, pa je Šuker bio jedini kandidat.


»Nisam izgubio utakmicu jer do nje nije niti došlo. HNS treba otvoriti izborni proces za više kandidata. Kod izbora za predsjednika FIFA-e je potrebno prikupiti pet potpisa nacionalnih saveza, a Fifa ima 211 članica. Za HNS je trebalo sakupiti devet potpisa od 21 županije,« kazao je Šimić koji je sudjelovao u radu Izborne skupštine i jedini je glasovao protiv Šukera.




Šimić je naglasio kako želi HNS koji je transparentan i dobrodošao u svim krajevima zemlje.


»U budućnosti želim savez koji ima širom otvorena vrata, koji je transparentan, koji je dobrodošao u svim dijelovima Hrvatske i koji ima dobre odnose s navijačima.«Šimić je naglasio kako se ne slaže s mnogo stvari, ali i dodao kako dijalog nema alternativu.

»Iako se s puno stvari ne slažem, dijalog nema alternativu. Jedino se za stolom mogu predlagati i nuditi rješenja.«


Šimić je naglasio kako u ovom trenutku 67 nogometaša ima blokirane račune, kako nogometaši Istre 1961 nisu šest mjeseci dobili plaću, a Split je u predstečajnoj nagodbi.


»Sve ovo govori kako ćemo i iduće godine imati još više blokiranih računa. Ja se nisam skrivao, kao čelnik sindikata nogometaša radio sam na terenu, radili smo ankete i istraživanja. Upoznat sam sa stanjem u nogometu. Alarmantan je podatak kako je proteklih godina čak sedam klubova proglasilo bankrot. Većina naših klubova jedva preživljava, prihodi od tv prava i sponzora gotovo i nema. Oni koji su nas trebali pokrenuti izgubili su povjerenje navijača, klubova i institucija,« naglasio je Šimić.