Kockasta hobotnica

Danijel Subašić nam se javio nakon onog udara u stativu i otkrio koliko je ozbiljna ozljeda

Marko Cvijanović

Ništa strašno – Danijel Subašić neposredno nakon sraza s vratnicom / Foto www.acmonaco.com

Ništa strašno – Danijel Subašić neposredno nakon sraza s vratnicom / Foto www.acmonaco.com

Dok ne splasne otok moram lediti mišić i tretirati ga kompresijama. Iako ću odraditi dodatni pregled, sve ukazuje da je u pitanju samo kontuzija – kaže Subašić



RIJEKA – U prvi mah uopće nije izgledalo dobro. Ni za »Monaco«, a pogotovo ne za Danijela Subašića. Vratar hrvatske nogometne reprezentacije nije tijekom utakmice s »Lyonom« uspio zaustaviti dalekometni udarac Mariana Diazaza vodstvo protivničke momčadi, a da stvar bude gora u tom se pokušaju sudario sa – stativom! Posljedice osjeća skoro cijela desna strana tijela, a najviše kvadriceps.


– U prvom trenutku toliko me bolio butni mišić da se nisam mogao osloniti na desnu nogu, sada je već malo bolje. Mogu – cupkati! – kaže Danijel Subašić, koji će sasvim sigurno preskočiti sljedeću prvenstvenu utakmicu, subotnje gostovanje protiv »Angersa«.


– Nema smisla forsirati, ipak je u pitanju bio vrlo jak udarac, dok ne splasne otok moram lediti mišić i tretirati ga kompresijama. Iako ću u utorak odraditi dodatni pregled, sve ukazuje da je u pitanju samo kontuzija. Dobro je poznato da nisam tip koji će kukati, ali u ovom slučaju ću morati pauzirati barem jednu utakmicu. Ne volim to naglašavati, ali ja sam od onih koji se nikad ne štede, često igram utakmice pod voltarenima. Nekad ne pomažu niti voltareni, ha, ha, ha…


Glupe ozljede




Ove sezone mu se dogodio već drugi peh, prvi put je na posljednjem treningu uoči prvog susreta u novoj sezoni Lige prvaka protiv »RB Leipziga« hodao unatrag, stao na loptu i »unakazio« gležanj.


– Da, ispada da je ova sezona preodređena za nepredvidljive i glupe ozljede, ne znam što bih drugo gledao. Najprije stanem na loptu za koju niti ne znam kako se tamo stvorila, a onda dobijem gol i zabijem se u stativu. Nadam se da sam ispucao sve za ovu sezonu. Treba zdrav dočekati Svjetsko prvenstvo u Rusiji.


Cijela će stvar, izgleda, završitii »hepiendom«. Baš kao što se to dogodilo u slučaju nedjeljnoga derbija protiv »Lyona«. »Monaco« je uspio pobijediti (3:2) utakmicu u kojoj je gubio 0:2, ostao bez prvoga vratara (Subašić), najboljega strijelca (Falcao) i cijelo poluvrijeme odigrao s igračem manje poslije isključenja Baldea Keite (44′).


Spokojni Dalić


– Vratili smo se iz bezizlazne situacije, preokrenuli rezultat s igračem manje, protiv izravnoga konkurenta osvojili vrijedne bodove u borbi za drugo mjesto. PSG je ove sezone u prvenstvu ipak nedodirljiv, a mi smo opet rasprodali puno igrača. Šteta je što izvjesno vrijeme opet neće biti Radamela Falcao koji je teže ozlijedio kvadriceps, u idućem kolu neće biti niti Baldea Keite… Možda je to prilika za Jovetića, koji je protiv »Lyona« odigrao jako dobru rolu i pomogao momčadi ostvariti pobjedu – zaključio je Subašić, ozljeda kojega je u prvi mah zabrinula i izbornika »kockastih«, Zlatka Dalića.


– Čuo sam se sa Subašićem preko poruka. Danijel je u redu, ima malih problema, ali ništa opasno i mislim da će vrlo brzo biti u stroju – kaže Dalić, pred kojim je američka ožujačka mini-turneja u vidu prijateljskih utakmica protiv Perua i Meksika.


– Obilazim hrvatske nogometaše po stranim klubovima. Pokušavam ih vidjeti u kakvoj su formi i porazgovarati s njima. Očekuje nas turneja u SAD-u, gdje ćemo igrati dvije prijateljske, ali jake utakmice protiv Perua i Meksika. Ono što bih ja želio je da su igrači zdravi i da nema nikakvih ozljeda, a onda možemo dobiti najbolje i biti pravi na Svjetskom prvenstvu – rekao je Dalić.