Raskol na Rujevici

Damir Mišković ne smije bježati od problema, netrpeljivost je prerasla u rat s Armadom

Denis Frančišković

Damir Mišković/Foto Arhiva NL

Damir Mišković/Foto Arhiva NL



RIJEKA Poseban dio nogometne subotnje priče na Rujevici bili su navijači. Netrepeljivost Armade prema Igoru Bišćanu i njegovom pomoćniku Renatu Pilipoviću prerasla je u otvoreni rat prema vodstvu kluba, točnije prvom čovjeku Damiru Miškoviću. Armada se oglasila u nekoliko navrata, baklje koje su zasule teren sa sjevera bile su novi iskaz revolta i prava je sreća da jedna od raketa nije pogodila »modrog« vratara Dominika Livakovića. U suprotnom Rijeka bi vrlo vjerovatno izgubila utakmicu 0:3 i bila drastično kažnjena. A bit će i ovako… U pitanju su samo »visina i težina« kazne.


Uz bakljadu iz revolta, Rujevicom su se prolomile i verbalne uvrede na račun Miškovića i Bišćana. S druge strane ostatak tribina, posebice zapad, osudio je takvo ponašanje svojih ultrasa i priklonio se Bišćanovom načinu vođenja momčadi.


U situaciji kad se momčad iznova diže i pobjeđuje, Rijeka ima velik problem od kojeg ne smije bježati. Mišković je u jednom dijelu svoje izjave spomenuo razgovore. U ovom slučaju sve je bolje nego da više ijedna baklja uleti na travnjak.