SP 2018.

Dalić: Moramo pokazati kvalitetu koju posjedujemo

Hina

Reuters

Reuters

»To je sasvim sigurno moja najveća utakmica u karijeri. Ispred mene je veliki događaj. Debitiram kao izbornik na velikom natjecanju, ali ne bojim se izazova. Iza mene je 12 godina rada i težak put,« kazao je Dalić



KALINJINGRAD Imamo sjajnu generaciju i spremni smo na sve. Moramo pokazati kvalitetu koju posjedujemo,« naglasio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta protiv Nigerije.


Dalić je istraknuo kako imamo tehnički jaku i motiviranu reprezentaciju. »Imamo svoj stil igre i ne želim sputavati svoje igrače u kreaciji i to je naša najveća kvaliteta,« dodao je.


Izbornik je naglasio kako se osjeća sjajno uoči svoje uoči premijere na World Cupu. »To je sasvim sigurno moja najveća utakmica u karijeri. Ispred mene je veliki događaj. Debitiram kao izbornik na velikom natjecanju, ali ne bojim se izazova. Iza mene je 12 godina rada i težak put,« kazao je Dalić dodavši: »Svoju vjeru ću prebaciti na igrače. Znam da su velika očekivanja. Svi s nestrpljenje očekuju početak, pa tako i ja.«




Dalić je poručio kako se ne bavi raznim statističkim podacima niti ga brine podatak da Nigerija nikada nije izgubila u prvim kolima svjetskih prvenstava od europskih reprezentacija. »Ne bavimo se Nigerijom, sav fokus je na našim igračima. Poštujemo Nigeriju, znamo koliko može biti opasna. Imaju u momčadi velika imena, ali i mi imamo velika imena Otkrio je na što treba najviše paziti »Moramo paziti na kontru i brzo otvaranje.« Raduje ga veliki broj hrvatskih navijača koji dolazi u Rusiju.


»Moramo opravdati njihova očekivanja i naš će motiv biti još veći,« kazao je ne želivši otkriti sastav koji će sutra istračati na travnjak Arene Kalinjgrad. »Znam sastav koji će sutra istračati. Rekao sam igračima, ali vama neću. Ne zato što nešto skrivam, već zato jer mi je takva praksa,« kazao je na kraju.