Dokapitalizacija do kraja mjeseca?

DOSLOVNO BORBA ZA OPSTANAK: Privremeno odgođen stečaj NK Istra 1961

Hina

Snimio Manuel ANGELINI

Snimio Manuel ANGELINI

Dobili smo privremenu odgodu stečaja, odnosno dobili smo dodatno vrijeme da okončamo dokapitalizaciju kluba, kao i da deblokiramo račun. Očekujem da ćemo dokapitalizaciju okončati do kraja ovog mjeseca kad ćemo održati Skupštinu kluba" - istaknuo je operativni direktor NK Istre 1961 Darko Podnar.



PAZIN – Pulski nogometni prvoligaš ipak nije otišao u stečaj nakon što je u četvrtak na ročištu o pokretanju stečaja Istre 1961 na Trgovačkom sudu u Pazinu privremeni stečajni upravitelj Boris Debelić uvažio prijedloge operativnog direktora Istre 1961 Darka Podnara i privremeno odgodio stečaj, potvrdio je to novinarima sam direktor Podnar.


“Dobili smo privremenu odgodu stečaja, odnosno dobili smo dodatno vrijeme da okončamo dokapitalizaciju kluba, kao i da deblokiramo račun. Očekujem da ćemo dokapitalizaciju okončati do kraja ovog mjeseca kad ćemo održati Skupštinu kluba” – istaknuo je operativni direktor NK Istre 1961 Darko Podnar.


Kako se doznaje on je priložio prijedlog o tome da je dokapitalizacija kluba u tijeku, kao i da se radi na deblokadi klupskog računa. Upravo su ove dvije opcije – dokapitalizacija kluba nakon koje bi grupacija RMI s trenutnih 65 posto dioničkog udjela na koncu postala vlasnikom 83,5 posto klupskih dionica, kao i deblokada klupskog računa za što je potrebno uplatiti ukupno 3,1 milijun kuna – temeljni koraci na kojima počiva strategija spašavanja pulskog nogometnog prvoligaša od propasti.