Nove mjere

DOBAR PRIMJER Nogometaši Juventusa pristali na smanjenje plaća čime će klub uštedjeti 90 milijuna eura

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Juventus se na svojim web stranicama pohvalio kako je svaki igrač pristao na smanjenje plaće od 12 posto te će time klub uštedjeti 90 milijuna eura



TORINO I sportaši se u ovim teškim situacijama moraju priviknuti na posljedice krize, a jedna od njih je smanjivanje plaća. Već se dosta govorilo oko nezadovoljstva Dinamovaca zbog čega je šestorica članova stručnoga stožera dobilo otkaze.


Ipak, ima onih koji su ovakve događaje stoički podnijeli, nogometaši Juventusa prihvatili su rezanje plaća čime će njihov klub uštedjeti 90 milijuna eura. 


I Cristiano Ronaldo je pristao na smanjenje od 3.8 milijuna eura na svoja, ionako vrlo visoka, godišnja primanja (oko 30 milijuna eura) nakon što je razgovarao s kapetanom momčadi Chiellinijem. 




– Sporazum predviđa smanjenje naknada za iznos jednak mjesečnim uplatama iz ožujka, travnja, svibnja i lipnja 2020. U narednim tjednima pojedini ugovori s članovima bit će finalizirani, prema zahtjevima važećih propisa – napisali su iz Juventusa na svojim službenim web stranicama.