Lud zbunjenog

DEJAN LOVREN I MARIO MAMIĆ NA RUČKU: Prije svjedočenja na sudu o tati, ručak sa sinom

P. N.

foto: facebook/izagola.hr

foto: facebook/izagola.hr

Zdravka Mamića na sudu se tereti da je iz DInama izvukao 116 milijuna kuna uz utaju poreza od 12,5 milijuna kuna, a modus operandi, smatra optužba, bili su, između ostalog sporni aneksi ugovora kakvi su potpisani s Lovrenom i Modrićem. Komentari pratitelja facebook stranice izagola.hr na fotografiju ručka Mamića i Lovrena odišu nevjericom i bijesom. Prevladava mišljenje da je u pitanju pokušaj utjecaja na svjedoka.



Facebook stranica s nazivom “izagola.hr”, koja vrlo često govori o kriminalu u hrvatskom nogometu, objavila je danas fotografiju iz jednog zagrebačkog restorana, uz ovaj opis: “Upravo na Kvatriću! (Kvaternikovom trgu u Zagrebu, op.aut.) Nakon što mu je provaljeno u stan, u restoranu na Kvatriću Dejan Lovren prima naredbu kakav iskaz dati ‘protiv’ Zdravka Mamića.”


Na slici su Mario Mamić, Dejan Lovren i zaštitari.” Objavljena fotografija prikazuje sina Zdravka Mamića u društvu nogometaša Dejana Lovrena i još jedne osobe.


Ne bi fotografija predstavljala nikakvo čudo, da Dejan Lovren uskoro ne izlazi pred sud, gdje bi trebao govoriti o svojim poslovnim odnosima sa Zdravkom Mamićem.




Tijekom istrage Lovren je istrražiteljima opisao da je novac dijelio po pola sa Zdravkom Mamićem, na temelju antidatiranog ugovora.


Lovren je u istrazi rekao da je novac s Mamićem dijelio malo prije prelaska u Olimpique Lyon, što je bilo 2010. godine, a ne 2007. godine, kako je navedeno u antidatiranom ugovoru, koji je “oboren” grafološkim vještačenjem.


Podsjetimo, u svjedočenju o sličnoj stvari nogometaš Luka Modrić rekao je da se ne sjeća kad je s Mamićem potpisao sporni aneks ugovora, na temelju kojeg mu je sa svog računa davao novac od transfera.


U Lovrenovom slučaju, u pitanju je 25,8 milijuna kuna. Lovren je novac predao Zoranu Mamiću.


Na Dejana Lovrena netko je po svemu sudeći već pokušao utjecati, što je razvidno iz njegovih poruka upućenih nogometnom menadžeru Nikkyju Vuksanu.


Te poruke se nalaze u sudskom spisu, a u jednoj od njih stoji: “Ne mora se mene j…. na taj način i pravite me idiotom, ali ja kad poludim neće biti dobro i ti to znaš. Pogotovo kada vidim kako me u klubu j…, i kada očito ljudi koji bi trebali biti uz mene nisu tu kada ih trebam. A kada vama svima dođe situacija do grla u vezi sranja sa Zdravkom i onih prošlosti, onda Dejane budi dobar i izvuci nas…”


Na suđenju u Osijeku trebao je svjedočiti i otac Dejana Lovrena, alio njegovo svjedočenje je prekinuto jer je Mamić napravio eksces i nakon toga otkazao punomoć svojim odvjetnicima. O čemu su Mario Mamić i Dejan Lovren razgovarali – nije poznato. valja napomenuti, prije par dana Dejanu Lovrenu provaljeno je u stan, nakon čega je nogometaš rekao da strahuje da mu netko ne otme djecu.


Zdravka Mamića na sudu se tereti da je iz Dinama izvukao 116 milijuna kuna, uz utaju poreza od 12,5 milijuna kuna, a modus operandi, smatra optužba, bili su, između ostalog sporni aneksi ugovora kakvi su potpisani s Lovrenom i Modrićem.


Komentari pratitelja facebook stranice izagola.hr na fotografiju ručka Mamića i Lovrena odišu nevjericom i bijesom. Prevladava mišljenje da je u pitanju pokušaj utjecaja na svjedoka.