Vapaj iz HNS-a

DAVOR ŠUKER: Svjetski doprvaci zaslužuju dostojan stadion

P. N.

Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Pozivam predstavnike državne i lokalne vlasti da nam se pridruže u Budimpešti, da pogledamo zajedno Groupama Arenu i čujemo od Mađara kako su financirali i izgradili taj sjajan stadion, kao i ostale nove stadione u zemlji - poručio je Davor Šuker na službenim internet stranicama HNS-a. 



ZAGREB Predsjednik HNS-a Davor Šuker pozvao je preko službenih internet stranica Saveza predstavnike državne i lokalne vlasti da prisustvuju utakmici Europskih kvalifikacija između Mađarske i Hrvatske u Budimpešti te tu priliku iskoriste za razgledavanje stadiona Groupama Arena i razgovor o izgradnji novog stadiona u Zagrebu.


– Pred nama je početak Europskih kvalifikacija u koje ulazimo ponosni jer imamo daleko najuspješniju reprezentaciju, ali istodobno svjesni da nas u svakoj zemlji čeka bolji stadion nego što ga mi imamo. Wales ima nekoliko odličnih stadiona, uključujući sjajni Principality stadion u Cardiffu. Azerbajdžan će ugostiti EURO 2020. na impresivnom Olimpijskom stadionu, a Slovaci za nekoliko dana otvaraju također prekrasan novi stadion u Bratislavi. Konačno, naši susjedi Mađari izgradili su nekoliko vrhunskih zdanja, uključujući Groupama Arenu na kojoj igramo 24. ožujka. Duboko vjerujem da hrvatska reprezentacija, nakon osvojene dvije svjetske medalje i nemjerljive promocije koju je od samostalnosti donijela cijeloj zemlji, zaslužuje stadion dostojan svojih rezultata. Stoga pozivam predstavnike državne i lokalne vlasti da nam se pridruže u Budimpešti, da pogledamo zajedno Groupama Arenu i čujemo od Mađara kako su financirali i izgradili taj sjajan stadion, kao i ostale nove stadione u zemlji. Imamo odlične odnose s Mađarskim nogometnim savezom i sigurno će nam rado pomoći sa svojim znanjem i iskustvom. Neka nam Groupama Arena bude inspiracija da i Hrvatska sagradi stadion dostojan svjetskih doprvaka  poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.


Groupama Arena izgrađena je za 50-ak milijuna eura u samo 14 mjeseci, a prima 23.000 gledatelja. Stadion je multi-funkcionalan te uz nogometne utakmice može ugostiti i koncerte, konferencije i različite druge kulturne događaje.