Novi izbornik

DALIĆ ĆE PAMTITI DEBI ‘Momci su odradili sve što smo dogovorili, ali ovo je samo mali korak’

P. N.

Reuters

Reuters

Kaže kako prije susreta nije bilo puno vremena za treninge i pripremu. Sve se svelo na - priču



Zlatko Dalić će dugo pamtiti svoj debi na klupi hrvatske reprezentacije. Kaže kako su igrači odradili baš sve što su dogovorili prije utakmice.


– Hvala im na tome. Za mene su ovo bila teška dva dana. Imao sam veliki pritisak, ali prihvatio sam ovu dužnost. No treba reći da je ovo samo jedan mali korak prema Rusiji, rekao je Dalić.


Kaže kako prije susreta nije bilo puno vremena za treninge i pripremu. Sve se svelo na – priču.




– Pojačao sam bokove s Vidom i Vrsaljkom, a Luki sam dao slobodu, jer se dosad puno trošio prema natrag. Uvjerio sam ga da je to to i da on to može. Napravili smo pravi posao. Hvala svim igračima, ali i Anti Čačiću i njegovom stožeru. No još je veliki posao do odlaska u Rusiju. Andrej Kramarić je imao jedan zadatak u prvom dijelu, pratio je njihov broj četiri. U drugom dijelu smo malo zamijenili uloge, a Andrej je reagirao fantastično. Znali samo da će Ukrajina krenuti agresivno i jako. Nije bilo razloga za to da se dovedemo u situaciju da učinimo neku grešku, dodao je Dalić i rekao da je od reprezentativaca poslije pobjede tražio da ostanu džentlmeni i ne razmeću se velikim izjavama.


Hrvatskoj u play – offu prijete Švedska, Sjeverna Irska, Irska ili Grčka.


– Neću još razmišljati o tome, odvratio je.