Stigao novi trener

Claudio Ranieri preuzeo Romu nakon smjene Di Francesca

Hina

Claudio Ranieri/Foto REUTERS

Claudio Ranieri/Foto REUTERS



RIM  Talijanski nogometni prvoligaš Roma objavio je u petak kako će dužnost trenera njegove prve momčad do kraja sezone preuzeti Claudio Ranieri (67).


»Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu natrag u klub Claudiju Ranieriju. Naš jedini cilj do kraja sezone je osigurati što bolji plasman na ljestvici i osigurati kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Stoga nam je važno bilo dovesti trenera koji poznaje klub, razumije okruženje i može motivirati igrače. Claudio ispunjava sve te uvjete i voljan je preuzeti izazov«, izjavio je predsjednik Rome James Pallotta.


Ranieri je rođeni Rimljanin koji je igračku karijeru započeo u Romi, a i kao trener je vodio »vučicu« od rujna 2009. do veljače 2011. godine.


Sve do kraja veljače Ranieri je bio na klupi engleskog Fulhama, u koji je stigao sredinom studenoga, no zbog niza loših rezultata razišao se s klubom, a novu priliku nije morao dugo čekati. Roma je nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Porta u srijedu dala otkaz treneru Eusebiju Di Francescu i povjerenje ukazala iskusnom stručnjaku.Roma se 12 kola prije kraja sezone u Serie A nalazi na petoj poziciji s četiri boda manje od trećeg Milana, a tri manje od četvrtog Intera.