Premier liga

Chelsea i Manchester City uspješni u gostima

Hina

Igrači Manchester Cityja slavili su kod Southamptona/Foto REUTERS

Igrači Manchester Cityja slavili su kod Southamptona/Foto REUTERS



LONDON Nogometaši Chelseaja i Manchester Cityja ostvarili su pobjede u 20. kolu engleskog prvenstva gostujući kod Crystal Palacea, odnosno Southamptona, čime su zadržali isti zaostatak na ljestvici za vodećim Liverpoolom.


Aktualni prvaci su postigli tri pogotka i svladali Southampton sa 3:1, ali su se i propisno napromašivali na St. Mary’s stadionu. Svi golovi pali su u prvom poluvremenu, a posljednja dva u samoj završnici. Za Manchester City strijelci su bili David Silva u 10. minuti, u 45. je udarac Sterlinga u svoju mrežu skrenuo domaći veznjak Ward-Prowse, a tri minute poslije Sergio Aguero je postavio konačnih 3:1. Jedini pogodak za Southampton postigao je Danac Hojbjerg.


Chelsea je kod Crystal Palacea slavio s mininalnih 1-0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je francuski reprezentativac N’Golo Kante u 51. minuti. Kanteu je to treći premijerligaški pogodak u ovoj sezoni.




Mateo Kovačić je u ovom dvoboju bio taktička zamjena i ušao je tek u 88. minuti umjesto Rossa Barkleyja.


Burnley je došao do važnih bodova pobijedivši pred svojim navijačima West Ham sa 2:0. Strijelci su bili Wood u 15. i McNeil u 34. minuti.


Liverpool je vodeći na ljestvici sa 54 boda. Drugoplasirani Manchester City ima 47 bodova, Tottenham je treći sa 45, a četvrti Chelsea ima 43. Na petom je mjestu Arsenal sa 38 bodova. Southampton je 17. sa 15 bodova, koliko ih ima i Burnley na 18. mjestu. Fulham je predzadnji sa 14 bodova, a zadnji Huddersfield ih ima 10.