Vrijedna tri boda

Čačić uoči prijateljskog ogleda: Utakmica u Estoniji je više nego dobrodošla

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



 Nakon važne pobjede nad Ukrajinom (1-0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Tallinn gdje će u utorak odigrati prijateljsku utakmicu protiv Estonije.


»Uz ta vrijedna tri boda, velika je stvar što smo vratili ljude na tribine, što smo svi zajedno pokazali da možemo biti dobri i na terenu i van njega. Ponosni smo na to, pogotovo kada se uzme u obzir sve što smo prolazili zadnje dvije godine«, naglasio je hrvatski izbornik Ante Čačić uoči leta za Tallinn.


U Estoniju nisu putovali kapetan Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, te Danijel Subašić koji su dobili slobodno. Na put nije krenuo ni Marcelo Brozović zbog posljedica udarca u koljeno u petak na Maksimiru.




U punoj će minutaži biti Ivan Perišić koji zbog izdržavanja kazne nije mogao igrati protiv Ukrajine, a iz mlade reprezentacije će se priključiti Ante Ćorić, za kojeg je izbornik Čačić ustvrdio kako je već bio u sastavu reprezentacije. Izbornik nije posegnuo ni za jednim od trojice igrača kojima je poslao pretpoziv, a radi se o Franku Andrijaševiću, Mariju Pašaliću i Marinu Leovcu.


»U svim dosadašnjim prijateljskim utakmicama pokušavali smo dati više prostora onima koji inače manje igraju, kako bi potvrdili da su s pravom pozvani u reprezentaciju. Isto očekujem u Estoniji te nam je ta utakmica više nego dobrodošla«, zaključio je Čačić.


Utakmica u Estonija – Hrvatska igra se u utorak, 28. ožujka u Tallinu, s početkom u 18 sati.