Odgoda Eura

ČEFERIN: Zdravlje na prvom mjestu ŠUKER: Jedina razumna odluka

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Zdravlje navijača, osoblja i igrača mora biti naš prioritet broj jedan i u tom je duhu UEFA predložila niz opcija kako bi natjecanja mogla ovu sezonu sigurno završiti i ponosan sam na odaziv mojih kolega iz europskog nogometa - dodao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin



ZAGREB Krovna europska nogometna organizacija UEFA potvrdila je danas kako je njezin Izvršni odbor putem video konferencije odlučio da se Europsko prvenstvo odgađa za godinu dana zbog pandemije koronavirusa. Umjesto da se održi od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine kao što je bilo planirano, ono će se održati od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. godine. 


Zdravlje navijača, igrača te ostalih sudionika je ipak najvažnije, a predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin kazao je kako je odluka donesena jednoglasno, u pravom duhu suradnje.


– Na čelu smo sporta koji ogroman broj ljudi živi i diše i koje je ovaj nevidljivi i brzopotezni protivnik spustio na dno. U trenucima kao što je ovaj, nogometna zajednica treba pokazati odgovornost, jedinstvo, solidarnost i altruizam. Zdravlje navijača, osoblja i igrača mora biti naš prioritet broj jedan i u tom je duhu UEFA predložila niz opcija kako bi natjecanja mogla ovu sezonu sigurno završiti i ponosan sam na odaziv mojih kolega iz europskog nogometa – rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.




– Bio je to pravi duh suradnje, pri čemu su svi shvatili da moraju nešto žrtvovati kako bi postigli najbolji rezultat – dodao je Čeferin, koji je naglasio kako će ova odgoda donijeti i velike troškove UEFA-i, ali da će oni učiniti sve da to ne utječe na financiranje lokalnih sportova, ženskog nogometa i razvoja igre u 55 zemalja.


– Pomisao na proslavu paneuropskog festivala nogometa na praznim tribinama, s napuštenim navijačkim zonama dok kontinent sjedi kod kuće izolirano je besmislena i jedina koju ne bismo mogli prihvatiti u proslavi 60. godišnjice natjecanja – zaključio je Čeferin.


O odluci UEFA-e se službeno oglasio i član njezina Izvršnog odbora te predsjednik HNS-a Davor Šuker. 


– Smatram da smo donijeli jedinu razumnu i prihvatljivu odluku u ovom trenutku te mi je drago što smo se oko toga svi složili. Naravno da nam je žao što neće biti nogometnog spektakla kojem smo se svi radovali, ali apsolutni prioritet je sada borba protiv koronavirusa i u tome smo pokazali jedinstvo i odgovornost – ljudski životi su na prvom mjestu. Od srca se nadam da ćemo relativno uskoro pobijediti ovu pandemiju i vratiti se normalnom životu te sam siguran da će nam tada nogomet pomoći u vraćanju veselja, pozitive i osjećaja zajedništva u naše živote – izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.


Ulaznice koje su neki navijači već platiti vrijedit će i iduće godine, a onima koji ne mogu prisustvovati turniru iduće godine bit će vraćen novac u cijelosti.