Dobrodošao uspjeh

Buriću je pao veliki kamen s leđa nakon pobjede nad Varaždincima

P. N.

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Damir Burić/Foto Arhiva NL



SPLIT Hajduk je poslije neodlučnog ishoda u prošlomm kolu u dvoboju sa Istrom 1961 u Puli na stadionu Aldo Drosina, točnije nakon slabe igre koju je prezentirao posebice u drugom dijelu toga ogleda s Puljanima, s mnogo straha i zebnje čekao sraz s Varaždinom. Splićani su slavili protiv slabih, nemoćnih Varaždinaca, pobjeda je mogla biti uvjerljivija da su Caktaš, Jairo… bili prisebniji u situacijama u kojima je bilo teže promašiti nego pogoditi. Treneru Burić nakon nove šeste uzastopne pobjede pred svojim navijačima svrstao se rame uz rame sa Poklepovićem i Bonačićem, koji su kada su vodlili “bile” ostvarili niz od šest uzastopnih domaćih prvenstvenih pobjeda. Buriću je slikovito rečeno pao veliki kamen s leđa. Neuspjeh u srazu s Puljanima destabilizirao je stručni stožer, igrače, unio je ogromnu dozu nervoze u svlačionicu. Mediji nisu štedjeli” Burića. Stoga ne treba čuditi što je pobjedu nad Varaždinom proslavio kao da je pobjedio Barcelonu! U strahu su velike oči!


– Bravo momci, zaslužili ste pobjedu, i idemo sada još više raditi – riječi su Burića na presici poslije pobjede.


Kada se pobjedi tada je igra manje bitna, pišu se tri nova boda, to je najvažnije i najbitnije. Međutim, ne možemo ne primjetiti da Burić baš ne voli „napadače“. Naime na klupi za pričuve je imao tri napadača koji su dovedeni da tresu protivničke mreze, Edouka, Jakoliša i Bulosa. Na predstavljanju Edouk je najavio da će zabiti najmanje 18. golova, Jakoliš je protiv Istre 1961 pokazao da se na njega treba najozbiljnije računati, dok je Bulos stigao kao napadač, strijelac koji je bijelima itekako potreban. Burić je koristio samo Edouka i to ga je na travnjak poslao od 73. minute dok su Jakoliš i Bulos cijeli susret odgledali s klupe za pričuve. I dok za Peruanca hrvatskih korijena možemo naći razloga, opravdanje, tek je počeo trenirati, Burić je kazao da je spreman za petnaestak minuta, pitamo se zašto je Jakoliš bio samo “gledatelj”.




Hajduk je i dalje vodeća momčad na prvenstvenoj tablici, no igre koje prezentira momčad na travnjaku daleko su od očekivanih.