Kup Hrvatske

Burić upozorava oči Gorice: U Kupu nema favorita i pravila…

P. N.

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Damir Burić/Foto Arhiva NL



SPLIT Nakon pobjede protiv Slaven Belupa Hajdukom će dvaput odmjeriti snage s Goricom u tri dana. Prvi je susret na rasporedu danas u osmini finala Hrvatskog kupa.


– U Kupu nema favorita i pravila. Tu se jednostavno ide na pobjedu. Gorica je protiv Rijeke odigrala jako dobro i zasluženo pobijedila u gostima – kaže trener Hajduka Damir Burić.


Splićani se neće vratiti kući poslije utakmice.




– Momčad je izrazila želju da ostanemo, da budemo zajedno, kako bismo bili još bliži jedni drugima. Čekaju nas dvije bitne utakmice, želimo dati sve od sebe i okrenuti neke stvari koje do sada nisu bile, pogotovo što se tiče gostovanja. Čeka nas neugodan protivnik, koji ima kontinuitet rada s trenerom Jakirovićem. Vidjeli smo snimke i uvjerili se u kvalitetu koju Gorica posjeduje. Nema iznenađenja, već dati maksimum i ići preko granice. Bio bih najsretniji kada bismo sve riješili u 90 minuta, ali ne bih imao ništa protiv i da prođemo u produžecima. Prolazak u Kupu ili pobjeda u subotu? I jedno i drugo.


Danas se igra sedam utakmica Kupa Hrvatske, osma između Zadra i Osijeka (0:3) je odigrana prošloga tjedna.


Danas (17.30): Opatija – Dinamo, Varaždin – Rijeka (19.30), Gorica – Hajduk (17), BSK – S. Belupo (14), Šibenik – Belišće (17), Vinogradar – Lokomotiva (14), Istra 1961 – Inter (16). Četvrtfinale se igra 4. prosinca, a parovi određuju ždrijebom.