Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3
Sutra: 10° 10° 3
19. siječnja 2020.
Traži se odgovornost

Bugarski premijer traži ostavku predsjednika Saveza zbog rasističkih ispada navijača

Bugarski premijer traži ostavku predsjednika Saveza zbog rasističkih ispada navijača
Bugarski premijer traži ostavku predsjednika Saveza zbog rasističkih ispada navijača
Autor:
Objavljeno: 15. listopad 2019. u 13:56 2019-10-15T13:56:24+02:00

SOFIJA Bugarski premijer Boiko Borissov je u utorak zatražio »hitnu ostavku« predsjednika Bugarskog nogometnog saveza Borislava Mihajlova nakon što su u ponedjeljak kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2020. protiv Engleske obilježili rasistički ispadi.

»Neprihvatljivo je da Bugarsku, jednu od najtolerantnijih zemalja na svijetu, povezuju s ksenofobijom dok u njoj u miru žive ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti«, napisao je na svom Facebook profilu predsjednik bugarske vlade nakon utakmice u kojoj je Bugarska visoko poražena od Engleske (0-6).

Također je naredio prekid svih veza, pa i financijskih, s Bugarskim nogometnim savezom nakon tog »sramotnog poraza« dok Mihajlov ne podnese ostavku. Od dolaska Mihajlova na čelo Bugarskog saveza 2005. godine reprezentacija se nije plasirala ni na jedno veliko natjecanje.

U ponedjeljak Mihajlov nije reagirao na poraz niti je osudio rasističke ispade ni nacističke pozdrave bugarskih navijača, a stadion je napustio prije kraja utakmice.

Jedan dio navijača na stadionu Vassil-Levski u Sofiji vrijeđao je tamnopute reprezentativce Engleske Tyrona Mingsa, Marcusa Rashforda i Raheema Sterlinga.

Engleski nogometni savez je zatražio od UEFA-e »hitnu istragu« podsjećajući da »nije prvi put da su engleski igrači bili predmet takvih napada«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.