Dvije prospavane noći

Brbić odluku prepušta budućem sportskom direktoru: Burić će povesti Hajduk i u zadnjem kolu protiv Istre

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



Iako zadnjih mjeseci niže debakl za debaklom, Damir Burić vodit će Hajduk i u posljednjem jesenskom kolu protiv Istre 1961. Potvrdio je to danas predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, otkrivši da će odluku o sudbini trenera ostaviti budućem sportskom direktoru, jer je to mjesto nakon odlaska Saše Bjelanovića trenutno upražnjeno.


– Svi u Klubu smatramo da je nezadovoljstvo javnosti posljednjim rezultatima prve momčadi sasvim opravdano. Ali, isto tako nećemo donositi ishitrene odluke koje idu van okvira sustava što znači da će trener Damir Burić voditi momčad i u posljednjoj utakmici jesenskog dijela sezone. Još prije sam najavio da po pitanju sportskog direktora želimo odabrati kvalitetnog kandidata koji će predstaviti sportsku politiku i viziju u skladu s klupskom. Blizu smo odabira rješenja te ćemo ubrzo po završetku polusezone obavijestiti javnost o imenovanju. Novom šefu struke ćemo prepustiti procjenu trenutnog stanja i donošenje odgovarajuće odluke jer smatram da je to jedino ispravno rješenje u ovom trenutku – izjavio je danas, nakon dvije prospavane noći, Brbić.


Zanimljivo, Burić je bio upravo Brbićev izbor kod imenovanja za trenera, što je u izjavi potvrdio i Bjelanović, rekavši da je to bila predsjednikova ideja. No sada kada ga treba smijeniti, nije htio sam donositi tu odluku.




Kao prvi Brbićev pick, barem u javnosti, kotira bivši “vatreni” Mario Stanić, za kojeg se smatra da bi na mjesto trenera odmah postavio Igora Tudora. Drugi je Litavac Mindaugas Nikoličius, koji trenutno radi kao sportski direktor Gorice, a treći Ivan Kepčija iz poljske Legije, koji ima nešto staža i u Dinamu.