Veliki uspjeh

Branko Ivanković stigao na korak od finala Azijske lige prvaka!

P. N.

Branko Ivanković

Branko Ivanković

Ivankovićev Persepolis svladao je na gostovanju katarski Al Sadd 1:0. Uzvrat je 23. listopada.



DOHA Iranski Presepolis slavio je u prvoj utakmici polufinala Azijske lige prvaka na gostovanju u Dohi kod katarskog Al Sadda 1:0. Jedini pogodak za momčad koju uspješno vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković postigao je Ali Alipour u 86. minuti s bijele točke. Uzvratni susret u Teheranu igra se 23. listopada. 


Za Persepolis pričuvni vratar Božidar Radošević, bivši igrač Hajduka, Šibenika i Intera, ostao je na klupi za rezerve. Al Sadd predvode bivši španjolski reprezentativci Xavi i Gabi, a trener je Portugalac Jesualdo Ferreira. Ove dvije momčadi već su se sastajale ove sezone u skupini. U Dohi je bilo 3:1 za Al Sadd, a u Teheranu je slavila Ivankovićeva momčad sa 1:0.


U drugom polufinalu japanska Kashima Antlers će u srijedu ugostiti korejski Suwon Samsung Bluewings. Uzvrat je 24. listopada u Suwonu.Finalne utakmice su na rasporedu 3. i 10. studenoga. 

Jedini hrvatski trener koji je osvojio Azijsku ligu prvaka je Dragan Talajić kojem je to uspjelo 2004. godine na klupi Al Ittihada. Talajić je bio pomoćni trener Tomislavu Iviću u saudijskom klubu, no Ivić je nakon domaćeg poraza 1:3 od južnokorejskog Seongama u finalu Lige prvaka dobio otkaz. Talajić je vodio momčad u uzvratu gdje je senzacionalno slavio sa 5:0 i tako osvojio trofej.




Korak do naslova pobjednika Azijske lige prvaka bio je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić prije dvije godine. Dalić je tada vodio Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, naslov je pripaao korejskom Jeonbuku koji je pred svojim navijačima pobijedio 2:1, a potom u uzvratu igrao 1:1.