Kapa do poda

Branka Ivankovića dvije utakmice s japanskom Kashimom dijele od osvajanja Lige prvaka

P. N.



RIJEKA Kakvo je to slavlje moralo biti… Stadion Azadi u Teheranu prima sto tisuća navijača. Neki kažu da ih je bilo više od službene brojke i da bi ih bilo puno više da je bilo još mjesta na tribinama. Branko Ivanković, hrvatski stručnjak s višegodišnjim stažom na klupi Persepolisa, upozoravao je uoči uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka protiv katarskog Al Sadda da ništa nije gotovo unatoč pobjedi u prvoj utakmici (0:1) i imao je pravo. Katrani su poveli u 17. minuti preko Baghdada Bounedjaha, a onda je u 49. minuti stadion Azadi eksplodiralo. Siamak Nemati je postigao, ispostavilo se pogodak vrijedan finale Azijske lige prvaka. Branko Ivanković ušao je u legendu iranskog nogometa, postao je treći hrvatski trener koji će imati priliku osvojiti Azijsku Ligu prvaka. Dragan Talajić je uspio otići do kraja  2004. godine na klupi Al Ittihada.


Talajić je bio pomoćni trener Tomislavu Iviću u saudijskom klubu, no Ivić je nakon domaćeg poraza 1:3 od južnokorejskog Seongama u finalu Lige prvaka dobio otkaz. Talajić je vodio momčad u uzvratu gdje je senzacionalno slavio sa 5:0 i tako osvojio trofej.





Korak do naslova pobjednika Azijske lige prvaka bio je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić prije dvije godine. Dalić je tada vodio Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, naslov je pripaao korejskom Jeonbuku koji je pred svojim navijačima pobijedio 2:1, a potom u uzvratu igrao 1:1.


Branko Ivanković vodit će momčad Persepolisa u dvije finalne utakmice protiv japanske Kashime Antelers koja je ove srijede u polufinalu bila bolja od korejskog Suwon Bluewingsa. Prva utakmica u Japanu završila je pobjedom domaćina 3:2, uzvrat u Južnoj Koreji nije donio pobjednika – 3:3. Prva utakmica finala igra se 3. studenog u Japanu, uzvrat je sedam dana kasnije u Teheranu. Prava scena i prilika za veliki trijumfalni završetak. Pogledajte i sami kako je to izgledalo na Azadiju kada je Persepolis ostvario remi vrijedan finala Lige prvaka.