Kvalifikacije za SP

Bradarić na Čačićevom popisu za utakmice protiv Finske na Rujevici

Hina

Filip Bradarić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Filip Bradarić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Hrvatski izbornik za oglede protiv Finaca i Ukrajinaca zbog ozljeda nije mogao računati na Vedrana Ćorluku, Tina Jedvaja, Matea Kovačića i Marka Pjacu, dok će prvi ogled s Finskom zbog žutih kartona preskočiti i Milan Badelj



ZAGREB Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis kandidata za posljednje dvije utakmice ‘vatrenih’ u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine, protiv Finske (6. listopada) i Ukrajine (9. listopada).


Hrvatski izbornik za oglede protiv Finaca i Ukrajinaca zbog ozljeda nije mogao računati na Vedrana Ćorluku, Tina Jedvaja, Matea Kovačića i Marka Pjacu, dok će prvi ogled s Finskom zbog žutih kartona preskočiti i Milan Badelj.


Bilo je upitno hoće li na popisu biti i Danijel Subašić i Šime Vrsaljko, no izbornik je pozvao obojicu.




Utakmica protiv Finske trebala se igrati u 6. listopada Osijeku, ali je Izvršni odbor HNS-a donio odluku da se utakmica preseli u Rijeku na stadion Rujevica. HNS se prepao vremenskih uvjeta i dogovorenu utakmicu u Osijeku preselili su na zamjenski stadion Rijeke čiji je teren hibridna smjesa prirodne i umjetne trave i lakše bi podnio kišu.


»Nažalost, travnjak u Osijeku ovoga trenutka ne nudi dovoljno kvalitetne uvjete za odigravanje utakmice i smatram da je ovo jedina ispravna odluka u interesu reprezentacije. Žao nam je prvenstveno svih navijača u Slavoniji gdje imamo izvrsnu atmosferu, znam koliko ljudi vole reprezentaciju i koliko reprezentacija voli igrati u Osijeku. No, plasman na SP svima nam je najvažniji cilj. Na Rujevici ćemo imati izvrstan travnjak i ne sumnjam u odličnu atmosferu protiv Finske,« kazao je izbornik.


Dvoboj protiv Ukrajine je 9. listopada u Kijevu.


Dva kola prije kraja kvalifikacija hrvatska reprezentacija se nalazi na prvom mjestu skupine I sa 16 bodova koliko ima i Island, no naša reprezentacija ima bolju razliku pogodaka. Slijede Turska i Ukrajina sa po 14 bodova, Finska ima sedam, a na začelju je Kosovo s jednim bodom.


POPIS KANDIDATA:


VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb)


BRANIČI: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Borna Barišić (Osijek), Zoran Nižić (Hajduk), Antonio Milić (Oostende)


VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak Moskva)


NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Standard Liege), Ivan Santini (Caen)