Krk vs. Osijek

Boduli priželjkuju čudo protiv favoriziranih Osječana

Ivan Volarić

Denis Lopac/Foto Arhiva NL

Denis Lopac/Foto Arhiva NL

 Možemo očekivati pravu utakmicu, ako svaki od 11 ili 14 naših igrača bude barem nekoliko posto iznad svojih mogućnosti, a protivnik isto toliko manje, možemo se nečemu nadati - kaže Denis Lopac, trener Krka



RIJEKA Subotnji prvenstveni poraz od HAŠK-a po svemu sudeći ništa bitno nije poremetio u redovima nogometaša Krka koji danas od 14 sati pred svojim navijačima igraju najveću utakmicu u klupskoj povijesti.


Naime, u susretu osmine finala Kupa Hrvatske na stadionu SRC Josip Pepi Uravić gostuje trećeplasirana momčad Prve HNL i nekadašnji osvajač Kupa Hrvatske – Osijek. Ugledan gost i prilika igračima trenera Tomislava Lopca da prirede prvorazredno iznenađenje.


– Iza nas je malo turbulentan tjedan, ali nadam se da neće imati nikakav utjecaj na ovu utakmicu. Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu – govori Tomislav Lopac, trener Krka, koji je svjestan da je Osijek veliki favorit, ali isto tako svjestan je i vrijednosti svoje momčadi koja je ove sezone pokazala da je kadra napraviti velike stvari.


Mina na Krku




– Od 10 utakmica kao što je ova koja nas čeka protiv Osijeka uvijek imaš pravo nadati se iznenađenju u jednoj od njih, odnosno da protivnik neće biti na sto posto, a svatko od mojih 11 igrača mora u tom slučaju dati nešto više od optimalnog. Nadam se da će se nama ta jedna od deset dogoditi ove srijede! – nastavlja Lopac.


Osijek je kiksao u Puli, trener Zoran Zekić najavljuje da će dati priliku nekim igračima iz drugoga plana. Sve to nije dobra vijest za Krčane.


– Slažem se! U rosterima prvoligaša kao što je Osijek ne može zalutati netko tko ne zaslužuje igrati prvu ligu. To nama odmaže jer ti igrači će se htjeti dokazati. Ne vjerujem da će biti puno promjena u njihovu sastavu. Zekić je iskusan trener, cijenim ga, uostalom zajedno smo u klasi na UEFA pro tečaju. Znam njegovo razmišljanje, ali i on zna da može naletjeti na minu na Krku – napominje trener Krka u čijim redovima ima puno igrača koji se još nadaju dosegnuti prvoligaške visine pa će ovu utakmicu shvatiti kao jedinstvenu priliku za dokazivanje.


Semafor i Kohorta


– Većinom se radi o igračima koji su prošli omladinsku školu HNK Rijeke i imaju indvidualne kvalitete. Zaslužili su u svojoj karijeri, prijašnjoj i budućoj, prvoligašku priliku. U njima ima potencijala, ali bitan je podržaj. Nije isto igrati u Trećoj HNL, a biti prvoligaški igrač. Možemo očekivati pravu utakmicu, ako svaki od 11 ili 14 naših igrača bude barem nekoliko posto iznad svojih mogućnosti, a protivnik isto toliko manje, možemo se nečemu nadati. Naravno, karakter i borbenost ne smiju izostati – rekao je Lopac.


Na krčkom stadionu je postavljen novi semafor, najavljuje se dolazak gostujućih navijača (autobus Kohorte)… Sve je spremno za povijesnu nogometnu feštu!


KRK: Berković – Malinić, Con, Totić, Golić – Frančišković, Čuturilo, Zec – Kurolt, Brdar, Josipović.