Iznenađenje u HNL

Bjelica bijesan zbog poraza u Varaždinu: Oni kojima dres Dinama nije svetinja, neće niti igrati

Hina

snimio Igor Kralj / PIXSELL

snimio Igor Kralj / PIXSELL

"Možda ću manje rotirati. Pojedinci koji su prije bili sretni igrati HNL, sada im se gadi igrati HNL. Onda neće igrati."



ZAGREB – Trener Dinama Nenad Bjelica nakon poraza od Varaždina (0-1) izjavio je u subotu kako će ovaj šamar pokazati njegovim igračima da se samo s maksimalnim pristupom može pobjeđivati, te da oni kojima dres Dinama nije svetinja, neće niti igrati.


“Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi, pokazali su jako puno borbe i želje za pozitivnim rezultatom. Nama je ovo dobar šamar da vidimo da se samo sa maksimalnim pristupom može pobjeđivati. Jednostavno nemam objašnjenje zašto nije bilo tog pristupa. Svi misle da trebaju igrati u svakoj utakmici, kad oni to misle i na poziciji na kojoj oni misle. Onda se svi zivkaju međusobno, pokušavaju doći do beneficija, a kod mene nema beneficija. Jedino na terenu mogu pokazati da zaslužuju biti tu. Nekolicina njih koji bi rado igrali ove najveće utakmice, a svaka je velika za mene, danas su malo pokazali, a to je mjerilo za ono što dolazi u budućnosti. Na ovaj način malo će ih dobiti priliku u najvećim utakmicama”, izjavio je, kako prenosi internetski portal Dinama, trener Nenad Bjelica.


Nogometaši Varaždina priredili su senzaciju pobijedivši u susretu devetog kola Prve HNL prvaka Dinamo sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Kamerunac Jessie Djou Guera u 62. minuti. Tri dana nakon velike pobjede u Ligi prvaka protiv Atalante, Nenad Bjelica je na travnjak varaždinskog stadiona poslao momčad sa čak devet novih igrača. Jedino nije mijenjao stopere, Theophila-Catherinea i Perića.




“Možda ću manje rotirati. Pojedinci koji su prije bili sretni igrati HNL, sada im se gadi igrati HNL. Onda neće igrati. Ima mladih igrača koji žele igrati, ima momaka u B ekipi koji će dati sve od sebe. Tko ne želi igrati i kome dres Dinama nije svetinja, taj neće igrati. Mogu zvati menadžeri, novinari, može biti guranje, ali neće ići. Mjerilo je teren, dok se ne pokažu neće niti igrati. Moraju poštivati Dinamo, klub koji ih na vrijeme plaća. Imaju ugovore da treniraju, a trener odlučuje kada igraju. Puno se energije troši da bi bili dobri i strpljivi. Radi, šuti, treniraj, a ja kad odlučim, onda ćeš igrati. Mjerilo je teren, a kad ja kažem da igraju, onda će igrati. Ne želim više individualne razgovore”, istaknuo je Bjelica.