Tomo Erceg

Bišćanov problem su ozljede, ali ima dovoljno širok roster igrača

P. N.

Tomo Erceg/Foto Arhiva NL

Tomo Erceg/Foto Arhiva NL

Nema favorita u ovoj utakmici. Rijeka i Hajduk svoju kvalitetu grade na momčadskoj igri, nemaju niti jedni niti drugi nekog igrača kojeg bi posebno trebalo izdvojiti - tvrdi nekadašnji napadač Rijeke i Hajduka



SPLIT Najbolji strijelac Hajduka od kako se igra HNL je Tomislav Erceg koji je 81 puta zatresao protivničku. Osim što je zabio golove u Hajdukovom dresu, tresao je suparničke mreže i u dresu Rijeke s kojom je osvojio Kup Hrvatske.


– Proveo sam krasnu godinu u Rijeci u dresu momčadi s Kantride s kojom sam osvojio Kup Hrvatske, a bili smo blizu osvajanju i titule prvaka – govori Erceg.


U subotu se na Rujevici igra Jadranski derbi?




– Uvijek su te utakmice bile nešto posebno, to sam osjetio i kao igrač Hajduka, ali i kao igrač Rijeke. Ne dvojim da će subotnja utakmica ponuditi zanimljiv i kvalitetni nogomet. Uostalom i jedni i drugi su u prošlom kolu slavili u prvenstvenim ogledima i to im je zasigurno podiglo samopouzdanje.


Iako je do kraja prvenstvene utrke još dugo čini se da su Riječani već izborili mjesto koje će im omogućiti da naredne sezone igraju u kvalifikacija za Europsku ligu. Hajduka čeka teška borba za Europu?


– Rijeka mi odličnu momčad, kod njih je problem što trener Bišćan ne može zbog ozljeda računati na nekolicinu kvalitetnih, važnih igrača. Međutim, ima on na raspologanju dovoljno dobar igrački roster da može složiti početnu jedanaestoricu. Hajduk, odnosno trener Orešćanin, uspio je posložiti dobru momčad, koja je spoj iskustva i mladosti. Protiv Lokomotive su odigrali odličnu utakmicu, imaju se pravo nadati pozitivnom ishodu na Rujevici. Drago mi je što su mladi igrači ponikli ui omladinskoj školi počeli dobivati priliku, neki su postali standarni poput Palaverse s kojim je Hajduk napravio odličan posao prodajom u Manchester City.


Rijekina prednost je to što je domaćin?


– Možda na papiru da! Međutim, nema favorita u ovoj utakmici. Rijeka i Hajduk svoju kvalitetu grade na momčadskoj igri, nemaju niti jedni niti drugi nekog igrača kojeg bi posebno trebalo izdvojiti. Nemaju vođu, lidera. Iako je Hajduk ostvario dvije uzastopne pobjede na otvaranju drugog dijela prvenstva, pomalo sam iznenađen odlukom trenera Orešćanina da ne igra s klasičnim napadačem, centarforom. On najbolje zna zbog čega se odlučio na takvu varijantu.


Na kraju je Erceg poslao poruku…


– Najvažnije je da sve prođe u redu bez problema kako na travnjaku tako i na tribinama. Jadranski derbi treba biti fešta baluna – zaključio je Erceg.