Niko Kovač

Bayern igra dobro, a jedini naš problem je slaba realizacija!

P. N.

Niko Kovač/Foto REUTERS

Niko Kovač/Foto REUTERS

Ništa nam ne preostaje nego nastaviti raditi na tome. Garantiram da će biti bolje, stvari će se okrenuti u drugom smjeru i sve će izgledati drugačije - kazivao je Niko Kovač nakon remija s Ajaxom



MUNCHEN Bivši hrvatski izbornik na klupi Bayerna proživljava teške dane u Munchenu. Niko Kovač se našao na meti kritika nakon što tri utakmice zaredom nije uspio pobijediti. Posljednji remi, protiv Ajaxa u Ligi prvaka, doživljen je u njemačkoj javnosti kao definitivna potvrda da je njegova momčad u krizi. Bayern je preveliki klub da bi njegovo brojno navijačko tijelo tek tako prešlo preko serije utakmica bez pobjede. Od bavarskog nogometnog ponosa se uvijek očekuju – pobjede!


– Igramo dobro, a jedini naš problem je realizacija. Ništa nam ne preostaje nego nastaviti raditi na tome. Garantiram da će biti bolje, stvari će se okrenuti u drugom smjeru i sve će izgledati drugačije. Moramo se vratiti onim elementarnim stvarima, duel igri, agresiji…, zatim smanjiti broj pogrešnih dodavanja. Igrači Ajaxa su pokazali kako se to radi. Moramo se vratiti u ono stanje koje nas je u prvih sedam kola održalo na pobjedničkom kolosijeku – kazivao je Niko Kovač nakon utakmice protiv Ajaxa.


Neki njemački mediji tvrde da je kohezija u Bayernovoj svlačionici narušena, da su neki igrači izrazito nezadovoljni načinom na koji Kovač vodi momčad… U svim klubovima na svijetu slični su simptomi krize, objašnjenja i medijski repovi nakon rezultatskih neuspjeha. Zvuči poznato! Zar ne?