Izbornik BiH

Bajević pozvao Stjepana Lončara i Zorana Kvržića za oglede protiv S. Irske

Hina

Stjepan Lončar/Foto Arhiva NL

Stjepan Lončar/Foto Arhiva NL



SARAJEVO Reprezentacija BiH će 26. ožujka u Zenici dočekati Sjevernu Irsku, a u slučaju pobjede u tom dvoboju pet dana potom će na istom stadionu ugostiti pobjednika utakmice Slovačka – Irska. Za plasman na EURO svakoj od spomenute četiri reprezentacije potrebne su dvije pobjede, a Bajević za ovu akciju ne može računati na četiri vrlo bitna igrača, Seada Kolašinca, Senada Lulića, Radu Krunića i Milana  Đurića koji su ozlijeđeni.


U odnosu na ranije popise bivšeg izbornika Roberta Prosinečkoga, ovoga puta pozive nisu dobili Elvis  Sarić i Mario Vrančić, dok su nova imena Siniša  Saničanin (Vojvodina), Branimir Cipetić (Široki Brijeg) i Amar Rahmanović (Sarajevo).


Bajević je priznao kako njegovu momčad očekuje teška i važna utakmica, pa se zbog problema s ozljedama odlučio za širi popis igrača koji bi se trebali pojaviti na okupljanju u Zenici 23. ožujka.




“Vjerujemo da igrači koje smo pozvali mogu na pravi način odgovoriti jednom ovakvom izazovu kao što je doigravanje. Ne smiju nas zavarati pobjede koje smo ostvarili u Ligi nacija, ovo je sasvim drugačija utakmica, a Sjeverna Irska je dobra ekipa i može nam stvoriti probleme. Ipak, mi imamo ogromnu ambiciju da se plasiramo na Europsko prvenstvo i na tom putu nas ne smije zaustaviti ni Sjeverna Irska, ali niti činjenica da nećemo na raspolaganju imati Krunića, Lulića, Kolašinca i Đurića. Računali smo na njih ozbiljno, ali smatram da imamo kvalitetu i da će se ostali igrači maksimalno potruditi da nadoknade njihov izostanak. Do okupljanja su nam ostala dva tjedna i najvažnije nam je da svi budu zdravi”, izjavio je Bajević koji je zatražio i potporu navijača koja je do sada, poglavito na  zeničkome Bilinom polju, znala biti i presudan  čimbenik.  


Vratari: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa), Vedran Kjosevski (Željezničar), Asmir Begović (Milan)


Obrana: Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ervin Zukanović (SPAL), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Marko Mihojević (Erzgerbirge Aue), Darko Todorović (Holstein Kiel), Bojan Nastić (BATE Borisov), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Zoran Kvržić (Kayserispor), Siniša Saničanin (Vojvodina), Branimir Cipetić (Široki Brijeg)


Veza: Miralem Pjanić (Juventus), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Haris Duljević (Nimes), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Deni Milošević (Konyaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Amar Rahmanović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (AEK Atena)


Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul BB), Armin Hodžić (Mol Fehervar), Smail Prevljak (Eupen), Luka Menalo (Olimpija), Miroslav Stevanović (Servette)