Liga prvaka

Atalanta u lovu na novo iznenađenje, Mourinho bez napadača

Hina

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Jose Mourinho/Foto REUTERS

ZAGREB Premda je u prva četiri kola natjecanja po skupinama osvojila samo jedan bod uz razliku pogodaka 3-12, Atalanta se uzdigla poput feniksa i izborila plasman u osminu finala Lige prvaka gdje je sada čeka Valencija.Momčad iz Bergama je na koncu osvojila drugo mjesto u skupini iz Manchester Cityja, a ispred Šahtara i Dinama i u svom premijernom nastupu u “Champions league” osigurala osminu finala. Imala je i sreće i prilikom ždrijeba jer je izvukla najslabijeg od sedam mogućih suparnika.

“Valencia je iznimno čvrst i neugodan suparnik. Međutim, imamo priliku napisati novu stranicu u knjigama povijesti Atalante i bio bi san proći u četvrtfinale Lige prvaka,” kazao je Gian Piero Gasperini, dodavši: “Da smo izvukli Barcelonu ili Liverpool, naša presuda bi bila zapečaćena, ali s Valencijom bih rekao da je 50-50.”


Gasperini je svjestan da Atalanta nema izgleda za osvajanje naslova prvaka, ali se nada novom plasmanu u Ligu prvaka.


“Ako me pitate može li Atalanta osvojiti naslov talijanskog prvaka, onda ću reći ne. Želio bih ostati u Europi, a kvalifikacije za Ligu prvaka opet bi bile kao osvajanje scudetta za nas.” kazao je Atalantin strateg.




Talijanski stručnjak nema većih briga oko sastava. Sve udane igle su na broju, a među njima je i Mario Pašalić koji je ove sezone zabio sedam golova i dodao tri asistencije.


Valencija je također, na dramatičan način dogurala do osmine finala, a ključnim se pokazala pobjeda u zadnjem kolu u Amsterdamu protiv Ajaxa (1-0).


Valencijin trener Albert Celades ima dosta briga oko sastava. Gabriel je suspendiran, Garay, Piccini i Manu Vallejo neće igrati zbog ozljeda, a upitan je i nastup Gameira, Cillessena i Čeriševa.Zanimljivo, Atalanta je ove sezone zabila čak 63 gola u prvenstvu, a samo su PSG (67) i Manchester City (65) zabili više, dok je Valencija zabila 35 golova.

Atalanta i Valencija nisu igrali do sada međusobno, a “Šišmiš” love svoje prvo četvrtinale nakon 2007. godine.


U drugom susretu večeri snage će odmjeriti Tottenham i RB Leipzig.


Engleski sastav je prošle sezone dogurao do finala u kojem je izgubio od Liverpoola, dok RB Leipzig prvi put u osmini finala.


Jose Mourinho ima velikih problema s ozljedama napadača. Već neko vrijeme ne može računati na ozlijeđene Kanea i Sissoka, a sada je ostao i bez  Son Heung-mina. Koreanac se ozlijedio u nedjeljnom susretu protiv Aston Ville i morat će na operaciju ramena.


Na suprotnoj strani Julian Nagelsmann je bez Konatea, Adamsa, Kampla i Orbana.