Rastanak velikana

Arjen Robben objavio da odlazi iz Bayerna nakon deset godina

Hina

Arjen Robben/Foto REUTERS

Arjen Robben/Foto REUTERS



MUNCHEN Bivši nizozemski reprezentativac Arjen Robben (34) najavio je odlazak iz Bayerna na koncu ove sezone nakon što je posljednjih deset godina nosio dres bavarskog kluba.


– Ovo je moja posljednja sezona u dresu Bayerna. Dobro sam razmislio i ovo je pravi trenutak nakon što sam u klubu proveo deset godina. Bilo je to sjajnih 10 godina, ali vrijeme je za rastanak – poručio je Robben.


Nizozemac je u Munchen stigao 2009. iz Real Madrida i u Bayernu je osvojio 18 trofeja pri čemu sedam njemačkih naslova prvaka i Ligu prvaka 2013. godine.




– Bilo je to veličanstvenih deset godina. Klub mora ići dalje, ali i ja moram ići dalje – dodao je Nizozemac koji još nema namjeru zaključiti karijeru.


– Još nisam stigao do kraja – poručio je Robben koji je igrao i za PSV Eindhoven, Chelsea, te Real Madrid.


Robben je jedan od igrača koji je javno pružio podršku hrvatskom stručnjaku Niko Kovaču za kormilom njemčkog velikana.


– Dobivamo zajedno, gubimo zajedno, ali večeras mi je drago zbog Nike. Jedan je od nas i ubija se za klub – kazao je Robben nakon što je Bayern u Ligi prvaka pobijedio Benficu sa 5:1.Za nizozemsku reprezentaciju je igrao od 2003. do 2017. upisavši 96 nastupa i 37 golova. U dresu ‘oranja’ osvojio je drugo mjesto na SP-u 2010. u Južnoj Africi, te treće mjesto na SP-u četiri godine kasnije u Brazilu.